Plaques solars a Castella i Lleó: Passa't a l'autoconsum!

Castella i Lleó, i ara també Sol

Castella i Lleó és la comunitat autònoma amb més extensió del territori espanyol i també de les que més ajudes ofereix per a la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques. Les seves 9 províncies tenen diferents aplicacions quant a subvencions i bonificacions per a l'autoconsum, i fins i tot algunes ofereixen ajudes per a la totalitat de la seva població.

Cal destacar que, a més de les ajudes disponibles, instal·lar plaques a Castella i Lleó dóna una rendibilitat de fins a un 15% cada any, gràcies a l'estalvi mensual que suposa en les factures de la llum.


És rendible posar plaques solars en una regió com Castella i Lleó?

El clima a la regió és mediterrani continentalitzat, per la qual cosa els hiverns solen ser freds i llargs, amb temperatures per sota dels 10 graus i els estius, curts i calorosos, amb una mitjana de 20 graus.

Com ja hem vist en altres publicacions, el fred és beneficiós per al rendiment de les instal·lacions fotovoltaiques. Així com la calor i aridesa de l'estiu castellanolleonès pot desequilibrar la balança cap a la rendibilitat de les instal·lacions.


El potencial de Castella i Lleó de cara a l'autoconsum

Els castellanolleonesos compten amb bones condicions climàtiques similars a altres comunitats com Catalunya o Andalusia. Concretament els de la regió disposen de 2.950 hores de sol de mitjana anuals.

Castella i Lleó suposa un 11,7% del total de la superfície de l'estat, aconseguint les 20.664 hectàrees efectives per a la instal·lació de panells.

 


Compara-ho amb la resta de comunitats fent clic aquí.​Quines ajudes hi ha disponibles a Castella i Lleó?

Els castellanolleonesos disposen de la bonificació de l'IBI (Impost de Béns immobles) i del ICIO (Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres. Aquestes ajudes, així com possibles reduccions en l'IRPF, avalen la instal·lació de panells fotovoltaics, i la converteixen en una oportunitat molt atractiva.


Quines ajudes autonòmiques hi ha?

Els castellanolleonesos que realitzin actuacions de rehabilitació en habitatges o vagin a construir el seu habitatge habitual podrà deduir-se el 15% de les següents inversions:

Per inversió en instal·lacions mediambientals i d'adaptació a persones amb discapacitat en habitatge habitual.

La base d'aquesta deducció tindrà com a límit un màxim de 20.000 euros i estarà constituïda per les quantitats realment satisfetes pel contribuent per a l'adquisició dels materials i la instal·lació.


L'IBI

L'IBI és una de les ajudes més interessants i hi ha diverses poblacions que contemplen aquesta bonificació.


Amb un 50% de bonificació trobem a Aranda del Duero, Ávila, Miranda del Ebro, Palencia, Salamanca i Santa Marta de Tormes. Ciudad Rodrigo té un 40% i, per la seva banda, Portillo té un 20%.

En particular...

A les províncies d'Àvila i Palència, les ciutats homònimes són les úniques que de moment sabem que obtenen una bonificació. Les dues capitals provincials compten amb un 50% de bonificació, Ávila per un any i Palència durant cinc.

A Burgos és Miranda de l'Ebre l'únic municipi que de moment pot obtenir una bonificació del 50% de l'IBI durant un any.

Finalment, Salamanca compta amb tres ciutats amb ajudes: Ciudad Rodrigo, amb un 40% de bonificació durant cinc anys, i Santa Marta de Tormes, amb un 50%, totes dues durant un lustre.

La capital de Salamanca, igual que altres capitals provincials, també compta amb la màxima bonificació, amb
un 50% durant cinc anys.


Quines persones poden beneficiar-se'n?

A Castella i Lleó, fins a un 25% de la població pot beneficiar-se de les bonificacions per a la instal·lació de plaques solars. Aquestes ajudes estan destinades tant a particulars, com a autònoms i empreses.


Quins municipis es queden sense bonificacions IBI?

Les províncies que es queden sense ajudes en l'IBI són Lleó, Segòvia, Sòria, Valladolid i Zamora. A continuació, es llisten municipis que es queden sense l'ajuda de l'IBI de les províncies que si disposen d'aquestes.


​​Una inversió, més que una despesa

La instal·lació de plaques solars fotovoltaiques es paga a si mateixa amb l'estalvi que es genera en la factura de la llum, però amb les bonificacions de l'IBI es paga molt abans. En menys d'un lustre les plaques es poden haver amortitzat i, a partir d'aquest moment, la instal·lació genera un estalvi considerable a l'any en cada factura de la llum. A més, amb una instal·lació mitjana s'evita prop d'1 tona a l'any en emissions de CO₂, la qual cosa contribueix a un món més sostenible.

Com hem vist, el potencial d'autoconsum a Castella i Lleó és molt major que en països líders en el sector, com Alemanya o el Regne Unit. La radiació solar en la comunitat castellanoleonesa permet usar la instal·lació fotovoltaica al seu màxim rendiment la major part de l'any, afermant-se com una inversió estable, i és per això que es vol impulsar d'aquest tipus energies renovables per part de l'Estat, així com des de les diferents comunitats autònomes, sent aquestes energies més part del present que no del futur del consum elèctric.


​SolarProfit, un company de viatge

Fer el pas a l'autoconsum és més fàcil del que pot semblar. Des de SolarProfit t'assessorarem d'inici a fi: analitzem cada cas, creem un pressupost personalitzat i ens encarreguem de la instal·lació de les plaques solars, així com de tots els tràmits associats.

No perdis de vista el nostre blog i xarxes socials, perquè les ajudes solen ser molt demandades i no volem que et perdis l'oportunitat d'aprofitar-les i així estalviar en el consum de llum de la teva llar, així com evitar les constants pujades del preu de la llum.

 

 


 
PUBLICACIONS RELACIONADES: 

Ajudes per a plaques solars: Subvencions, deduccions i bonificacions fiscals.

5 motius per passar-se a l'autoconsum.

Guia per contractar una instal·lació d'autoconsum.

TORNAR
900 25 35 45
Sol·licitar estudi
Sol·licitar estudi

Utilitzem «cookies» pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis.  Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Més informació Més informació

ACEPTO