Plaques solars a La Rioja: Passa't a l'autoconsum!

El gran reserva energètic, denominació d'origen La Rioja

Les instal·lacions de panells solars van augmentar un 19% en 2019. En el cas de la Rioja, aquest percentatge és de més del 7%. En 2020 el ritme d'instal·lacions va baixar, però al novembre del mateix any el Govern de La Rioja va informar de 22 projectes que hi ha previstos per a dur a terme en 2021, conformant més d'una vintena de parcs dedicats a aquesta mena d'instal·lacions.

Aquest augment no és estrany, perquè ja comença a haver-hi una tendència en la qual les energies renovables, com la fotovoltaica o l'eòlica, cada vegada cobren més protagonisme en el consum d'electricitat i, per tant, també en els particulars.

Municipis com Logroño han decidit crear unes ajudes per a impulsar l'ús d'aquestes energies, sumant-se a la transició energètica i, per tant, a l'eficiència i energètica. Aquestes ajudes, les quals permetran als particulars accedir més fàcilment a l'autoconsum elèctric permetran a aquests mateixos estalviar en la factura de la llum.


És rendible posar plaques solars en una regió com La Rioja?

A La Rioja el clima semiàrid i àrid són els més comuns, sumant una escassa humitat gràcies a vents humits procedents de l'atlàntic. Quan aquests vents arriben a la comunitat, ho fan amb poca humitat i una radiació solar bastant alta. A l'estiu, les màximes arriben fins als 22 °C de temperatura, fent que instal·lar plaques solars sigui una molt bona oportunitat.


Per a més informació sobre la relació que tenen les plaques solars amb el clima en el nord de la península, et deixem un post específic parlant sobre això.El potencial de La Rioja de cara a l'autoconsum

La Rioja compta amb bones condicions per al consum d'energies renovables com ara la fotovoltaica. Concretament, els habitants de La Rioja disposen d'unes 2.700 hores de sol de mitjana anualment.

La Rioja suposa un 1% del total de la superfície de l'estat, generant gairebé 100 megavats. Els de La Rioja, però, podrien generar més, ja que, de tota la seva extensió, 1.728 hectàrees són compatibles per a la instal·lació de plaques solars.

 


Compara-ho amb la resta de comunitats fent clic aquí.Quines bonificacions hi ha disponibles a La Rioja?

Las subvenciones varían según el municipio en el cual nos encontramos, así como su comunidad. En el caso de La Rioja, la comunidad cuenta con buenas ayudas.


Quines ajudes autonòmiques hi ha?

Concretament hi ha descomptes a la deducció del IRPF. Els de La Rioja poden arribar a deduir-se un 2% de les quantitats satisfetes en la rehabilitació d'aquell habitatge que passi a ser residència habitual. (BOE)


L'IBI

Si comencem parlant de l'IBI, que és una de les ajudes més interessants, un alt nombre de poblacions es poden beneficiar d'ell en tot el territori.

Els municipis que poden aprofitar aquestes bonificacions sobre l'impost de béns immobles són:


Com veiem, Logroño té un 50% de bonificació i Arnedo un 20%.

En particular...

Logronyo està de sort, ja que compten amb la millor bonificació possible, amb un 50% de descompte (el màxima permesa) a més de mantenir aquesta bonificació durante tres anys.

Arnedo también està de sort ja que durant tres anys es poden beneficiar d'una bonificació del 20%.


Quines persones poden beneficiar-se'n?

A La Rioja poden beneficiar-se fins a un 78% de la població de l'IBI. Aquestes ajudes estan destinades a particulars, a més d'autònoms i empreses.


Quins municipis es queden sense bonificacions IBI?

En el cas de La Rioja, els municipis de més de 10.000 habitants que es queden fora d'aquestes bonificacions són:


Una inversió, més que una despesa

La instal·lació de plaques solars fotovoltaiques es paga a si mateixa amb l'estalvi que es genera en la factura de la llum, però amb les bonificacions IBI es paguen molt abans. En menys d'un lustre les plaques es poden haver amortitzat i, a partir d'aquest moment, la instal·lació genera un estalvi considerable a l'any quant a factures de llum. A més, amb una instal·lació mitjana s'evita prop d'1 tona a l'any en emissions de CO₂, contribuint a un món més sostenible.

Hem pogut veure, doncs, que La Rioja encara i no tenir tantes bonificacions com altres comunitats, disposa d'un potencial d'autoconsum major que països líders en el sector, com Alemanya o el Regne Unit. La radiació solar a La Rioja permet usar la instal·lació fotovoltaica, afermant-se com una inversió estable, i és per això que es vol impulsar d'aquest tipus energies renovables per part de l'Estat, així com des de les diferents comunitats autònomes, sent aquestes energies més part del present que no del futur del consum elèctric.


SolarProfit, un company de viatge

Fer el pas a l'autoconsum pot ser més fàcil del que sembla. Des de SolarProfit t'assessorarem d'inici a fi; analitzant el cas, creant un pressupost adaptat i posteriorment de la instal·lació, així com de la part més enutjosa, la paperassa. 

No perdis de vista el nostre blog i xarxes socials, perquè les ajudes solen ser molt demandades i no volem que et perdis l'oportunitat d'aprofitar-les i així estalviar en el consum de llum de la teva llar, així com evitar les constants pujades del preu de la llum.

 

 


 

PUBLICACIONS RELACIONADES:

Ajudes per a plaques solars: Subvencions, deduccions i bonificacions fiscals.

5 motius per passar-se a l'autoconsum.

Guia per contractar una instal·lació d'autoconsum.

TORNAR
900 25 35 45
Sol·licitar estudi
Sol·licitar estudi

Utilitzem «cookies» pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis.  Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Més informació Més informació

ACEPTO