Instal·ladors de plaques solars a Castella-la Manxa

Plaques solars a Castella-la Manxa

DEMANA EL TEU PRESSUPOST!

Cada vegada més persones gaudeixen dels avantatges d'instal·lar panells solars a casa. De fet, Espanya bat rècords i són cada vegada més les persones que decideixen apostar per l'autoconsum solar en els seus habitatges privats o empreses.

Probablement tinguis dubtes sobre com és el procés de compra i instal·lació, si hi ha algun requisit o de quines ajudes disposes, entre altres coses, així que en aquest article tractarem de resoldre tots els teus dubtes.

Val la pena invertir en plaques solars a Castella-la Manxa?

Sí. Castella-la Manxa és una de les zones més assolellades d'Espanya. Concretament, rep de mitjana anual unes 3.014 hores de Sol, repartits per AlbaceteCiudad RealConcaGuadalajara i Toledo, convertint-se així en la setena comunitat autònoma d'Espanya amb major radiació solar anual. A més, el 83% dels seus sostres són efectius per a la instal·lació de panells solars, fet que augmenta encara més el potencial de la zona.

La seva climatologia i la seva posició geogràfica afavoreixen encara més el seu potencial. Castella-la Manxa té un clima continentalitzat, amb hiverns freds i hiverns calorosos i secs. Per tant, el clima de la zona és molt adequat per a la instal·lació de panells solars.

Instal·lar panells solars a la teva teulada té nombrosos avantatges. El nostre país compta amb una de les majors taxes de radiació solar d'Europa i és indiscutible el potencial solar amb el qual comptem. Passant a l'autoconsum no només contribuiràs a la lluita contra el canvi climàtic utilitzant una energia neta, sinó que a més estalviaràs diners.

Avantatges plaques solars Castella-la manxa

DEMANA EL TEU PRESSUPOST!

Ajuts i subvencions per a plaques solars a Castella-la Manxa

Després de la derogació de l'Impost al Sol el 2018, el sector va començar a créixer, i cada vegada més espanyols van començar a apostar pel sector fotovoltaic.

El Govern de la comunitat aprova setmanalment projectes d'aquest calibre també a particulars, avalant el canvi cap a la transició energètica en localitats com Cabanillas del CampoMota del CuervoBargasMéntridaCampillo d'AltobueyAlcázar de San JuanCasas de Juan NúñezPuertollano o Valdeaveruelo.

A més, les ajudes i subvencions existents faciliten encara més la decisió, ja que suposen un gran impuls que reduirà el període d'amortització després de la inversió inicial. Entre les ajudes més destacades tenim la bonificació en l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) i les subvencions Next Generation.

La bonificació de l'Impost sobre Béns Immobles a Castella-la Manxa, al detall

La bonificació de l'IBI és una de les ajudes més destacades. Depèn dels ajuntaments de cada municipi i suposen un gran impuls econòmic per a les persones que decideixin instal·lar panells solars a casa seva. Els consistoris poden canviar el percentatge bonificat o el període de forma anual, així que és essencial mantenir-se al corrent de les últimes actualitzacions municipals.

En el cas de Castella-la Manxa, la bonificació pot ser d'entre un 10 i un 95%, i el període d'entre 1 i 10 anys segons la població. A la següent taula trobaràs el percentatge i període de bonificació a cada municipi manxec.

Nom Bonificació Període
Albacete 30% 3
Alcazar de San Juan 25% 3
Almansa 30% 3
Almodóvar del Campo 25% 4
Alovera Variable 4
Alpera 50% 4
Argamasilla de calatrava 25% 4
Bargas 50% 3
Bonete 50% 5
Borox 30% 4
Burujón 15% 1
Cabanillas del Campo 10% 6
Campillo de Altobuey 50% 5
Campo de Criptana 25% 3
Casas de Juan Núñez 50% 4
Caudete 50% 3
Cazalegas 25% 5
Chiloeches 50% 10
Cifuentes 50% 1
Ciudad Real Variable 3
Cobisa 10% Indefinido
Corral de Calatrava 50% 5
Corral-Rubio 50% 10
Cuenca 25% 3
Fontanar 30% 5
Fuensalida 25% 5
Galápagos 50% 5
Guadalajara 50% 3
Hellín 25% 5
Huecas 25% Indefinido
La solana Variable 3
Lagartera 25% 5
Mentrida 40% 5
Miguelturra 25% 5
Mota del Cuervo 10% Indefinido
Nambroca 30% 3
Noves 25% 4
Pozo de Guadalajara 50% 6
Puertollano 50% 5
Quer 25% 3
Santa Cruz de la Zarza 20% 3
Seseña 50% Indefinido
Sonseca 25% Indefinido
Talavera de la Reina Variable 5
Talavera la Nueva 30% 3
Toboso 25% 3
Toledo 30% 3
Torija 50% 5
Torrejón del Rey 10% 6
Torrico 50% Indefinido
Torrijos 50% 1
Tórtola de Henares 95% 1
Usanos 50% 3
Valdeaveruelo 10% 6
Villaluenga de la Sagra 30% 10
Villarrobledo 50% Variable

Amb un 50% de bonificació trobem a Alpera, Bargas, Bonete, Campillo de Altobuey, Cifuentes, Corral de Calatrava, Corral-Rubio, Galápagos, Guadalajara, Puertollano, Seseña, Torrico, Torrijos, Usanos i Villarrobledo. Amb un 40% hi ha Méntrida, i amb un 30% hi ha Albacete, Almansa, Borox, Nambroca i Toledo. Amb un 25% hi ha Alcázar de San Juan, Argamasilla de Calatrava, Cazalegas, Cuenca, Fuensalida, Lagartera, Miguelturra, Novés, Quer, Sonseca i Toboso. A més, cal tenir en compte que Santa Cruz de Ocaña té un 20%, Burujón compta amb un 15% i Cabanillas del Campo, Cobisa, Mota del Cuervo i Torrejón del Rey tenen un 10%.

En particular...

Trobem Corral-Rubio y Chiloeches que compten amb un 50% de bonificació en 10 anys. Per la seva banda, Pozo de Guadalajara té un 50% de bonificació en sis anys.

De la província de Guadalajara destaca el municipi de Tórola de Henares, amb el 95% de bonificació en el primer any, així com Guadalajara i Usanos, les quals disposen de 50% d'aquesta bonificació durant tres anys.

A la regió de Toledo trobem diversos municipis a destacar, com Bargas, amb el 50% de la bonificació. Finalment, Toledo ciutat disposa d'un 30% de bonificació durant tres anys.

Qui pot beneficiar-se de les ajudes per a l'autoconsum?

A Castella-la Manxa fins al 42% de la població es pot beneficiar de les bonificacions IBI. Aquestes ajudes estan destinades a particulars, a més d'autònoms i empreses.

Quins municipis manxecs es queden sense bonificacions de l'IBI?

La província que es queda sense ajudes en l'IBI és Albacete. A continuació, trobaràs els municipis de la resta de províncies que tampoc disposen de bonificacions per a la instal·lació de plaques solars.

Subvencions autonòmiques a Castella-la Manxa per a plaques solars

Les Next Generation són unes subvencions procedents del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència Europeu "NextGenerationEU". Es destinen a instal·lacions d'autoconsum amb fonts renovables i van finalitzar el 31 de desembre de 2023. És d'esperar que en poc temps publiquin les noves convocatòries per aquest 2024.

Més beneficis econòmics d'instal·lar plaques solars

La compensació d'excedents suposa un gran benefici per a aquelles persones que donin el pas a l'autoconsum. Consisteix en la compensació econòmica que reben les persones amb una instal·lació fotovoltaica per aquella energia que produeixin les seves plaques, però no consumeixin o emmagatzemen. De fet, gràcies a ProfitEnergy, aquest benefici és encara més gran ja que el nostre programari intel·ligent s'encarrega de buscar les hores on el preu és més gran per vendre l'energia sobrant, i les hores més barates per comprar quan sigui necessari. Per tant, el rendiment de la instal·lació és encara més gran.

Instal·lar plaques solars a Castella-la Manxa

Per què realitzar la instal·lació de plaques solars a Castella-la Manxa?

La regió manxega compta amb un gran potencial per a l'autoconsum solar.  La seva situació geogràfica i climatologia remen a favor del sector fotovoltaic, que troba a Castella-la Manxa un lloc molt adequat per a la instal·lació de plaques solars. El seu clima mediterrani continentalitzat amb hiverns freds i estius calorosos i sec, fa que la zona sigui molt adequada per a l'autoconsum.

L'any 2022 es va batre un rècord a Espanya amb més de 4.281 MW instal·lats. Segons Red Eléctrica Española (REE), actualment hi ha al nostre país un total de 22.380 MW de potència instal·lada. Segueix en creixement el sector fotovoltaic que, de fet, 2022 va finalitzar un 22% més de capacitat més que el 2021.

Hores de sol Castella-la Manxa

Què es necessita per realitzar una instal·lació de plaques solars a Castella-la Manxa?

Fer el pas a l'autoconsum amb SolarProfit és molt senzill. Per començar, has de complir amb els requisits següents:

 • Has de ser el propietari de l'habitatge en el qual vas a instal·lar les plaques solars.
 • L'habitatge ha d'estar situat a Espanya.
 • A la teulada has de disposar de prou espai per col·locar les plaques solars.
 • Has de voler estalviar cada mes en la factura de la llum i aportar el teu granet de sorra al planeta.
Com instal·lar plaques solars en una casa unifamiliar a Castella-la Manxa?

Instal·lar panells solars a casa teva és molt senzill de la mà de SolarProfit. T'acompanyem en cada pas per assessorar-te i resoldre tots els teus dubtes durant el procés. El procés d'instal·lació és el següent: en primer lloc, el nostre equip d'instal·lació visita el teu habitatge per avaluar la viabilitat i veure de quina manera se li pot treure el major profit a la instal·lació. S'ha de tenir en compte des de l'orientació i ubicació de l'habitatge, fins als elements que puguin impedir la radiació solar en alguna hora del dia.

A continuació, el nostre equip de dissenyadors realitzarà un projecte basat en les necessitats energètiques, els hàbits de consum i les característiques de l'habitatge. Es tramiten els permisos necessaris per a la instal·lació i, un cop estiguin concedits, l'equip d'instal·lació començarà amb l'obra a la teva teulada. Tan sols en uns dies ja podràs gaudir de la teva nova instal·lació fotovoltaica.

DEMANA EL TEU PRESSUPOST!

Com instal·lar plaques solars en una comunitat de veïns a Castella-la Manxa?

Per instal·lar panells solars en una comunitat de veïns cal complir amb un requisit extra. Totes les persones propietàries de la comunitat han d'estar d'acord amb la instal·lació i s'ha d'aprovar per unanimitat en una reunió de comunitat.

Quan s'aprovi en comunitat, un equip d'instal·lació de SolarProfit acudirà al bloc per avaluar la viabilitat del projecte i establir l'estratègia per treure-li el màxim partit a la instal·lació: dimensió de la instal·lació, ubicació de les plaques solars, orientació, inclinació, etc.

Quan es realitzi el disseny i s'aprovi, el nostre equip d'instal·ladors començarà amb l'obra, que en pocs dies et permetrà començar a gaudir dels beneficis de les plaques solars.

DEMANA EL TEU PRESSUPOST!

Com instal·lar plaques solars en una empresa de Castella-la Manxa?

Fer el pas a l'autoconsum també és una bona decisió per a les empreses. Suposa un gran estalvi energètic a l'empresa, i no només redueix els costos, sinó que és una forma de reforçar el compromís ambiental i aportar un granet de sorra a la lluita contra el canvi climàtic.

Per instal·lar panells solars en empreses, el procés és pràcticament el mateix que per a un habitatge unifamiliar. Primer es realitza un estudi energètic per determinar quines són les necessitats energètiques i hàbits de consum empresarial, així com per decidir la dimensió de la instal·lació. A continuació, un equip visitarà l'empresa per avaluar la viabilitat del projecte i veure la disponibilitat d'espai. L'equip de disseny realitzarà a continuació un projecte de distribució de panells solars en coberta tenint en compte els requisits específics.

Des de SolarProfit tractarem que les interrupcions en l'activitat durant la instal·lació de panells siguin durant el menor temps possible.

Procés contractacióDEMANA EL TEU PRESSUPOST!

Inclinació i orientació de les plaques solars a Castella-la Manxa

La inclinació i orientació òptimes depenen de les característiques de cada instal·lació. En la visita presencial, els nostres experts analitzaran la situació de l'habitatge per determinar la millor posició per a les plaques. Generalment, l'orientació més recomanada és cap al sud i la inclinació entre 30 i 40 graus.

Més informació sobre orientació i inclinació de la instal·lació aquí.

Quin és el manteniment de les plaques solars a Castella-la Manxa?

El manteniment és una part essencial en el procés d'instal·lació de plaques solars. Periòdicament requereix una neteja per eliminar la brutícia que pugui incidir en l'eficiència dels panells solars. També es recomana revisar que no hi ha anomalies en el funcionament de cop. Si detectes algun error de funcionament, contacta amb nosaltres i tractarem de resoldre la incidència al més aviat possible.

SolarProfit ofereix una tarifa de manteniment de forma regular per així garantir el bon funcionament de la instal·lació.

Llegeix més sobre manteniment d'una instal·lació fotovoltaica aquí.

Preu i amortització de plaques solars a Castella-la Manxa

Quant costa instal·lar plaques solars a Castella-la Manxa?

El preu d'una instal·lació fotovoltaica depèn de molts factors com la dimensió d'instal·lació, els hàbits de consum de l'habitatge o les necessitats energètiques. Per poder obtenir un pressupost personalitzat, pots contactar amb SolarProfit. El nostre equip farà un estudi per determinar segons les teves característiques, quin seria el preu de la instal·lació.

Has de tenir en compte que els ajuts i subvencions també tenen un impacte positiu en l'import final de la inversió, ja que redueixen considerablement el període d'amortització.

DEMANA EL TEU PRESSUPOST!

Puc fer servir la compensació d'excedents a Castella-la Manxa?

La compensació d'excedents consisteix a rebre un benefici econòmic per la venda d'aquella energia que les teves plaques produeixin però que no consumeixis. Aquesta pràctica aporta un benefici extra als autoconsumidors. Si a més comptes amb ProfitEnergy, la nostra comercialitzadora, els teus excedents es vendran i comprar de forma intel·ligent segons els preus del mercat. Es vendrà en hores en què el preu sigui més car i es comprarà en les hores més econòmiques.

Quant es triga a amortitzar la inversió a Castella-la Manxa?

El temps d'amortització després de la primera inversió depèn de molts factors com la dimensió de la instal·lació, les ajudes o subvencions rebudes o l'estalvi en la factura de la llum. En general, es calcula que entre 5 i 10 anys s'amortitza la inversió. Un cop amortitzat, podràs gaudir d'energia gratuïta fins a la fi de la vida útil del sistema, que es calcula que és d'uns 40 anys.

SolarProfit, experts a instal·lar plaques solars a Castella-la Manxa

En conclusió, la instal·lació de plaques solars a Castella-la Manxa és una decisió molt encertada que t'aportarà múltiples beneficis.

Si estàs pensant a fer el pas a l'autoconsum solar, no dubtis posar-te en contacte amb SolarProfit. T'assessorarem i t'oferirem un pressupost personalitzat i resoldrem tots els teus dubtes. A què esperes? Comença a aprofitar el potencial del Sol i plorar a les energies netes. Uneix-te a la comunitat SolarProfit.

DEMANA EL TEU PRESSUPOST!

 

DEMANA EL TEU PRESSUPOST!

Les preguntes més freqüents entorn les instal·lacions de plaques solars fotovoltaiques

 1.  He de canviar els meus hàbits de consum si instal·lo plaques solars?

Abans que les bateries s’optimitzessin, es recomanava als autoconsumidors que fessin ús dels electrodomèstics d’un en un i en les franges horàries de més producció. Avui en dia, però, la tecnologia fotovoltaica evoluciona ràpidament i aquest fet ha provocat que les bateries siguin un element indispensable en termes d’optimització de consums.

En aquest sentit, a SolarProfit hem presentat el model BSaaS (Battery’s Software as a Service), el nostre model de bateries que compta amb un software intel·ligent exclusiu. Gràcies a la combinació del Big Data i la Intel·ligència Artificial, s’assegura la màxima reducció en la factura de la llum, aconseguint que aquesta tendeixi a zero.

Amb aquest nou model, el client es converteix en productor i consumidor alhora: gràcies a la gestió intel·ligent de la demanda, el sistema analitza el perfil de consum de l’autoconsumidor, els preus del mercat en cada moment i la previsió de generació de la instal·lació fotovoltaica a partir de variables com el clima. Per tant, s’aconsegueix la màxima optimització de la producció de la planta fotovoltaica sense que l’autoconsumidor hagi d’estar pendent de fer coincidir el seu consum amb les hores de màxima producció de la instal·lació.

 1. La producció de la meva instal·lació SolarProfit quedarà registrada?

Sí. Cada instal·lació va acompanyada d’un sistema de monitoratge que, a través d’una aplicació, permet controlar el consum i la producció de la planta a temps real, entre altres variables. D’aquesta manera, l’usuari pot controlar l’energia que produeix la seva instal·lació, la quantitat que s’està consumint a l’habitatge i la quantitat que s’està bolcant a la xarxa o s’està emmagatzemant, per exemple.

 1. Les plaques solars fotovoltaiques fan alguna mena de soroll?

No, les plaques solars fotovoltaiques són completament insonores, independentment de la quantitat de panells que es col·loquin i de la seva ubicació.

 1. La meva teulada ha de tenir una orientació i inclinació concreta per poder-hi instal·lar plaques solars fotovoltaiques?

A l’hora de valorar la viabilitat de la cada instal·lació fotovoltaica, tenim en consideració l’orientació i la inclinació de la superfície on s’instal·laran les plaques solars. A SolarProfit ens adaptem a tota mena de circumstàncies per tal d’assegurar que la instal·lació proveeixi l’energia elèctrica necessària per donar resposta a les necessitats energètiques de cada unitat familiar. Això ho aconseguim mitjançant la instal·lació de subestructures que col·loquem sota els panells i que ens ajuden a aconseguir la millor orientació i inclinació per a cada cas.

 1. Si tinc una instal·lació solar fotovoltaica, puc rebre alguna mena d’ajuda econòmica?

Les ajudes econòmiques de què pot disposar l’autoconsumidor depenen de la localització en la qual s’instal·len les plaques solars. En general, l’ajuda més comuna a Espanya és la bonificació en l’Impost sobre Béns Immobles (IBI). En la majoria de localitats, es descompta un percentatge d’aquesta taxa durant uns anys determinats a totes aquelles persones que hagin decidit optar per l’energia solar fotovoltaica.

 1. A partir de quan podré veure com la meva factura de la llum es redueix?

El benefici d’instal·lar plaques solars fotovoltaiques s’obté des de la posada en marxa de la instal·lació, ja que aquest és precisament el moment en què l’autoconsumidor començarà a consumir energia procedent de la seva instal·lació fotovoltaica. A més, gràcies al nostre model BSaaS, els beneficis econòmics de la producció fotovoltaica es podran comprovar ja en la primera factura.

 1. En quants anys s’amortitza una inversió d’aquestes característiques?

En el càlcul del període d’amortització d’una instal·lació fotovoltaica hi intervenen moltes variables, com ara la seva ubicació, la seva mida o les ajudes econòmiques a les quals podrà optar l’autoconsumidor. Tot i això, aquest període se sol situar entre els 5 i els 10 anys. Tenint en compte que la vida útil de les plaques solars s’estima al voltant de 40 anys, l’amortització de la inversió es produeix ja al principi de la seva vida útil.

 1. Si vull afegir més plaques a la meva instal·lació fotovoltaica, s’haurà de tornar a legalitzar?

A SolarProfit ens encarreguem d’ampliar les instal·lacions fotovoltaiques de tots aquells clients que ho sol·licitin. Si la instal·lació s’amplia, no cal tornar a legalitzar-la, tot i que s’haurà d’avisar d’aquesta ampliació als organismes pertinents.

 1. Sempre ha de fer sol perquè les plaques solars produeixin energia elèctrica?

Les plaques solars necessiten radiació solar per funcionar i, per tant, no és necessari que rebin rajos de sol directament. És per això que, quan fa núvol o plou, aquestes continuen generant energia elèctrica, ja que aprofiten qualsevol mena de radiació solar.

 1. Les plaques solars només es poden instal·lar en teulades?

Les plaques solars no necessiten una ubicació exacta per instal·lar-les. Tot i que majoritàriament instal·lem les plaques solars fotovoltaiques a les teulades, també és possible col·locar-les en jardins, per exemple, ja que aquests acostumen a tenir superfícies aptes per la instal·lació i des de les quals les plaques podran rebre la radiació que necessiten per funcionar.


 

PUBLICACIONS RELACIONADES: 

Ajudes per a plaques solars: Subvencions, deduccions i bonificacions fiscals.

5 motius per a passar-se a l'autoconsum.

Guia per a contractar una instal·lació d'autoconsum.

 
 
FAQS
 
 
TORNAR
900253545
Sol·licitar estudi
Sol·licitar estudi

Las cookies necesarias son absolutamente esenciales para que la página web funcione correctamente. Esta categoría solo incluye las cookies que garantizan funcionalidades básicas y características de seguridad de la página web. Estas cookies no almacenan ningún tipo de información personal.

Cookies no necesarias
Les cookies que pueden no ser particularmente necesarias para el funcionamiento de la página web y que se utilizan específicamente para recabar datos personales de los usuarios a través de análisis, anuncios y otros contenidos integrados, se denominan cookies no necesarias. Es obligatorio obtener su consentimiento antes ejecutar estas cookies en la página web. Estas son:

GUARDAR

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar estudios estadísticos y analizar la navegación en nuestra página web. Pulse “Aceptar” si acepta el uso de todas las cookies o “Configurar” para rechazar y/o configurar la utilización de cookies. Para obtener más información, pulse aquí.