Instal·ladors de plaques solars a Castella-la Manxa

Castella-la Manxa, cada vegada més involucrada en l'eficiència energètica

DEMANA EL TEU PRESSUPOST!

Castella-la Manxa disposa de més d'11.000 instal·lacions d'energia solar fotovoltaica, superant ja els 3.000 megawatts de potència, repartits per Albacete, Ciudad Real, Conca, Guadalajara i Toledo. Aquests megawatts suposen una cosa anecdòtica si els comparem amb els més de 7.000 que es preveu aconseguir quan finalitzin els centenars de projectes que estan en marxa.

El Govern de la comunitat aprova setmanalment projectes d'aquest calibre també a particulars, avalant el canvi cap a la transició energètica en localitats com Cabanillas del CampoMota del Cuervo, Bargas, MéntridaCampillo d'AltobueyAlcázar de San Juan, Casas de Juan NúñezPuertollano o Valdeaveruelo.


És rendible posar plaques solars a Castella-la Manxa?

El clima de la comunitat és moderat a causa de l'altitud, la qual estableix la mitjana de temperatura en 20 graus en el cas de Toledo. Excepte la zona occidental, la resta de la regió viu hiverns més aviat freds, amb grans oscil·lacions de temperatura en comparació a l'estiu. Pel que fa a les precipitacions, aquestes són abundants a la tardor i primavera.

Com ja hem vist en altres publicacions, el fred no és perjudicial pel rendiment de les instal·lacions fotovoltaiques, així com la calor i aridesa de l'estiu castellà-manxec pot desequilibrar la balança cap a la rendibilitat de les instal·lacions.


El potencial de Castella-La Manxa per a l'autoconsum

Els manxecs compten amb bones condicions climàtiques, similars a les d'altres comunitats com Catalunya o Andalusia. Concretament, els de la regió disposen de 3.014 hores de Sol de mitjana anuals.

Hem de tenir en compte que Castella-la Manxa suposa un 7,9% del total de la superfície de l'estat disponible per a aquest tipus d'instal·lacions fotovoltaiques, aconseguint les 13.907 hectàrees efectives per a la instal·lació de panells.

 


Compara-ho amb la resta de comunitats fent clic aquí.Ajudes per a plaques solars a Castella-la Manxa

Els manxecs disposen de la bonificació de l'IBI (Impost de Béns immobles). Aquesta avala la instal·lació de panells solars, i la converteixen en una oportunitat molt atractiva.


Quines subvencions autonòmiques hi ha per a l'autoconsum?

Des del 22 de desembre de 2021 està oberta la convocatòria de les Subvencions NextG per a instal·lacions d'autoconsum amb fonts d'energia renovable en el sector residencial, administracions públiques i el tercer sector. Aquestes ajudes estaran disponibles fins al 31 de desembre de 2023 o fins que s'esgoti el crèdit, i procedeixen del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència Europeu "NextGenerationEU".


Reduccions de l'IBI a Castella-la Manxa per l'autoconsum

*Aquestes dades poden estar subjectes a canvi anualment.

L'IBI és una de les bonificacions més interessants, un bon nombre de poblacions es poden beneficiar d'ell en tot el territori. Els municipis que poden aprofitar aquestes bonificacions sobre l'impost de béns immobles són:

     
Ajuntament Bonificació IBI          Període (anys)
Albacete 30% 3
Alcazar de San Juan 25% 3
Almansa 30% 3
Almodóvar del Campo           Variable 4
Alovera Variable 4
Argamasilla de Calatrava 25% 4
Bargas 50% 3
Burujón 15% 1
Cabanillas del Campo 10% 6
Campillo de Altobuey 50% 5
Campo de Criptana Variable 3
Casa de Juan Núñez 50% 4
Cazalegas 25% 5
Chiloeches 25% 10
Cifuentes 50% 1
Ciudad Real Variable 3
Cobisa 10% Indeterminat
Corral de Calatrava 50% 5
Corral-Rubio 50% 10
Cuenca 25% 3
El Peral 25% 3
Fuensalida 25% 5
Galápagos 50% 5
Guadalajara 50% 3
La Solana Variable 3
Lagartera 25% 5
Méntrida 40% 5
Miguelturra 25% 5
Mota del Cuervo 10% Indeterminat
Nambroca 30% 3
Novés 25% 4
Puertollano 50% 5
Quer 25% 3
Seseña 50% Indeterminat
Sonseca 25% Indeterminat
Talavera de la Reina Variable 5
Toboso 25% 3
Toledo 30% 3
Torrejón del Rey 10% 6
Torrico 50% Indeterminat
Torrijos 50% 1
Usanos 50% 3
Valdeaveruelo 50% 1
Villarrobledo 50% Variable
     
     

Amb un 50% de bonificació trobem Bargas, Campillo de Altobuey, Campo de Criptana, Cifuentes, Corral de Calatrava, Corral-Rubio, Galápagos, Guadalajara, Puertollano, Seseña, Torrico, Torrijos, Usanos, Valdeaveruelo i Villarrobledo. Amb un 40% hi ha Méntrida, i amb un 30% hi ha Albacete, Almansa, Nambroca i Toledo. Amb un 25% hi ha Alcázar de San Juan, Argamasilla de Calatrava, Cazalegas, Chiloeches, Cuenca, El Peral, Fuensalida, Lagartera, Miguelturra, Novés, Quer, Sonseca i Toboso. A més, cal tenir en compte que Burujón compta amb un 15% i Cabanillas del Campo, Cobisa, Mota del Cuervo i Torrejón del Rey tenen un 10%.

En particular...

Trobem Corral-Rubio, que compta amb un 50% de bonificació en 10 anys, la màxima possible. Per la seva banda, Campillo de Altobuey, Corral de Calatrava, Galápagos i Puertollano amb un 50% de bonificació en cinc anys.

De la província de Guadalajara destaca la ciutat homònima, amb el 50% de bonificació durant tres anys, així com Cabanillas del Campo, el qual disposa de 10% d'aquesta bonificació durant sis anys.

A la regió de Toledo trobem diversos municipis a destacar, com Torrijos, amb el 50% de la bonificació, durant temps indeterminat. Sonseca també disposa de la meitat de bonificació: 25% indeterminat. Finalment, Toledo ciutat disposa d'un 30% de bonificació durant tres anys.


Qui pot beneficiar-se de les ajudes per a l'autoconsum?

A Castella-la Manxa fins al 42% de la població es pot beneficiar de les bonificacions IBI. Aquestes ajudes estan destinades a particulars, a més d'autònoms i empreses.


Quins municipis manxecs es queden sense bonificacions de l'IBI?

La província que es queda sense ajudes en l'IBI és Albacete. A continuació, trobaràs els municipis de la resta de províncies que tampoc disposen de bonificacions per a la instal·lació de plaques solars.


Plaques solars: una inversió, més que una despesa

La instal·lació de plaques fotovoltaiques es paga a si mateixa amb l'estalvi que es genera en la factura de la llum, però amb les bonificacions IBI es paguen molt abans. En menys de cinc anys les plaques es poden haver amortitzat i, a partir d'aquest moment, la instal·lació genera un estalvi directe en les factures de llum. A més, amb una instal·lació mitjana s'evita prop d'una tona a l'any en emissions de CO₂, contribuint a un món més sostenible.

Hem pogut veure, doncs, que Castella-la Manxa disposa d'un potencial d'autoconsum molt major que països líders en el sector, com Alemanya o el Regne Unit. La radiació solar en la comunitat castellà-manxega permet usar la instal·lació fotovoltaica a un rendiment notable la major part de l'any, afermant-se com una inversió estable, i és per això que es vol impulsar d'aquest tipus energies renovables per part de l'Estat, així com des de les diferents comunitats autònomes, sent aquestes energies més part del present que del futur del consum elèctric.


​SolarProfit, la teva empresa d'instal·lació de plaques solars a Castella-la Manxa

Fer el pas a l'autoconsum és més fàcil del que pot semblar. Des de SolarProfit t'assessorem d'inici a fi; analitzem el cas, creem un pressupost adaptat i gestionem els tràmits administratius.

No perdis de vista el nostre blog i xarxes socials, perquè les ajudes solen ser molt demandades i no volem que et perdis l'oportunitat d'aprofitar-les i així estalviar en el consum de llum de la teva llar, així com evitar les constants pujades del preu de la llum.

 

DEMANA EL TEU PRESSUPOST!

Les preguntes més freqüents entorn les instal·lacions de plaques solars fotovoltaiques

  1.  He de canviar els meus hàbits de consum si instal·lo plaques solars?

Abans que les bateries s’optimitzessin, es recomanava als autoconsumidors que fessin ús dels electrodomèstics d’un en un i en les franges horàries de més producció. Avui en dia, però, la tecnologia fotovoltaica evoluciona ràpidament i aquest fet ha provocat que les bateries siguin un element indispensable en termes d’optimització de consums.

En aquest sentit, a SolarProfit hem presentat el model BSaaS (Battery’s Software as a Service), el nostre model de bateries que compta amb un software intel·ligent exclusiu. Gràcies a la combinació del Big Data i la Intel·ligència Artificial, s’assegura la màxima reducció en la factura de la llum, aconseguint que aquesta tendeixi a zero.

Amb aquest nou model, el client es converteix en productor i consumidor alhora: gràcies a la gestió intel·ligent de la demanda, el sistema analitza el perfil de consum de l’autoconsumidor, els preus del mercat en cada moment i la previsió de generació de la instal·lació fotovoltaica a partir de variables com el clima. Per tant, s’aconsegueix la màxima optimització de la producció de la planta fotovoltaica sense que l’autoconsumidor hagi d’estar pendent de fer coincidir el seu consum amb les hores de màxima producció de la instal·lació.

  1. La producció de la meva instal·lació SolarProfit quedarà registrada?

Sí. Cada instal·lació va acompanyada d’un sistema de monitoratge que, a través d’una aplicació, permet controlar el consum i la producció de la planta a temps real, entre altres variables. D’aquesta manera, l’usuari pot controlar l’energia que produeix la seva instal·lació, la quantitat que s’està consumint a l’habitatge i la quantitat que s’està bolcant a la xarxa o s’està emmagatzemant, per exemple.

  1. Les plaques solars fotovoltaiques fan alguna mena de soroll?

No, les plaques solars fotovoltaiques són completament insonores, independentment de la quantitat de panells que es col·loquin i de la seva ubicació.

  1. La meva teulada ha de tenir una orientació i inclinació concreta per poder-hi instal·lar plaques solars fotovoltaiques?

A l’hora de valorar la viabilitat de la cada instal·lació fotovoltaica, tenim en consideració l’orientació i la inclinació de la superfície on s’instal·laran les plaques solars. A SolarProfit ens adaptem a tota mena de circumstàncies per tal d’assegurar que la instal·lació proveeixi l’energia elèctrica necessària per donar resposta a les necessitats energètiques de cada unitat familiar. Això ho aconseguim mitjançant la instal·lació de subestructures que col·loquem sota els panells i que ens ajuden a aconseguir la millor orientació i inclinació per a cada cas.

  1. Si tinc una instal·lació solar fotovoltaica, puc rebre alguna mena d’ajuda econòmica?

Les ajudes econòmiques de què pot disposar l’autoconsumidor depenen de la localització en la qual s’instal·len les plaques solars. En general, l’ajuda més comuna a Espanya és la bonificació en l’Impost sobre Béns Immobles (IBI). En la majoria de localitats, es descompta un percentatge d’aquesta taxa durant uns anys determinats a totes aquelles persones que hagin decidit optar per l’energia solar fotovoltaica.

A SolarProfit informem a tots els nostres clients sobre la disponibilitat d’aquesta i d’altres ajudes econòmiques, i ens encarreguem de realitzar tots els tràmits per tal que els nostres autoconsumidors s’hi puguin acollir.

  1. A partir de quan podré veure com la meva factura de la llum es redueix?

El benefici d’instal·lar plaques solars fotovoltaiques s’obté des de la posada en marxa de la instal·lació, ja que aquest és precisament el moment en què l’autoconsumidor començarà a consumir energia procedent de la seva instal·lació fotovoltaica. A més, gràcies al nostre model BSaaS, els beneficis econòmics de la producció fotovoltaica es podran comprovar ja en la primera factura.

  1. En quants anys s’amortitza una inversió d’aquestes característiques?

En el càlcul del període d’amortització d’una instal·lació fotovoltaica hi intervenen moltes variables, com ara la seva ubicació, la seva mida o les ajudes econòmiques a les quals podrà optar l’autoconsumidor. Tot i això, aquest període se sol situar entre els 5 i els 10 anys. Tenint en compte que la vida útil de les plaques solars s’estima al voltant de 40 anys, l’amortització de la inversió es produeix ja al principi de la seva vida útil.

  1. Si vull afegir més plaques a la meva instal·lació fotovoltaica, s’haurà de tornar a legalitzar?

A SolarProfit ens encarreguem d’ampliar les instal·lacions fotovoltaiques de tots aquells clients que ho sol·licitin. Si la instal·lació s’amplia, no cal tornar a legalitzar-la, tot i que s’haurà d’avisar d’aquesta ampliació als organismes pertinents.

  1. Sempre ha de fer sol perquè les plaques solars produeixin energia elèctrica?

Les plaques solars necessiten radiació solar per funcionar i, per tant, no és necessari que rebin rajos de sol directament. És per això que, quan fa núvol o plou, aquestes continuen generant energia elèctrica, ja que aprofiten qualsevol mena de radiació solar.

  1. Les plaques solars només es poden instal·lar en teulades?

Les plaques solars no necessiten una ubicació exacta per instal·lar-les. Tot i que majoritàriament instal·lem les plaques solars fotovoltaiques a les teulades, també és possible col·locar-les en jardins, per exemple, ja que aquests acostumen a tenir superfícies aptes per la instal·lació i des de les quals les plaques podran rebre la radiació que necessiten per funcionar.


 

PUBLICACIONS RELACIONADES: 

Ajudes per a plaques solars: Subvencions, deduccions i bonificacions fiscals.

5 motius per a passar-se a l'autoconsum.

Guia per a contractar una instal·lació d'autoconsum.

 
 
FAQS
 
 
TORNAR
900253545
Sol·licitar estudi
Sol·licitar estudi

Las cookies necesarias son absolutamente esenciales para que la página web funcione correctamente. Esta categoría solo incluye las cookies que garantizan funcionalidades básicas y características de seguridad de la página web. Estas cookies no almacenan ningún tipo de información personal.

Cookies no necesarias
Les cookies que pueden no ser particularmente necesarias para el funcionamiento de la página web y que se utilizan específicamente para recabar datos personales de los usuarios a través de análisis, anuncios y otros contenidos integrados, se denominan cookies no necesarias. Es obligatorio obtener su consentimiento antes ejecutar estas cookies en la página web. Estas son:

GUARDAR

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar estudios estadísticos y analizar la navegación en nuestra página web. Pulse “Aceptar” si acepta el uso de todas las cookies o “Configurar” para rechazar y/o configurar la utilización de cookies. Para obtener más información, pulse aquí.