AJUDES PER A LA INSTAL·LACIÓ DE PLAQUES SOLAR

Com funcionen les subvencions i ajudes per a comunitats autònomes?

En aquest apartat resumim quines són les ajudes a les quals pots optar quan realitzes una instal·lació de plaques solars. En primer lloc, s’ha de tenir en compte que la disponibilitat d’aquestes ajudes econòmiques està subjecta a terminis temporals i a l’existència dels mateixos fons.

A tall de resum, les subvencions més comunes en el sector de l’energia solar fotovoltaica són aquelles que afecten l’Impost sobre Béns Immobles (IBI); les que redueixen l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO); les que poden deduir l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) i, en últim lloc, les ajudes de caràcter autonòmic.

Avui en dia, les ajudes més comunes a Espanya són les relacionades amb l’IBI, ja que totes les Comunitats Autònomes tenen alguna localitat on aquest impost es pot reduir (a excepció de Navarra). El segon tipus d’ajudes que són més comunes al país són aquelles que afecten l’ICIO, que actualment estan disponibles en totes les comunitats, encara que en queden excloses Navarra, La Rioja i Cantàbria.

Per la seva banda, les ajudes autonòmiques són de tipus molt variat i depenen, precisament, del govern de cada comunitat. En aquest cas, les regions que han optat per facilitar el canvi a l’autoconsum són Navarra, Extremadura, Illes Balears, Múrcia, Comunitat de Madrid, Comunitat Valenciana, Galícia, Cantàbria, i Castella i Lleó. Finalment, les ajudes a l’IRPF estan disponibles a Navarra, La Rioja, Illes Balears, Aragó, Castella-La Manxa, Catalunya, Comunitat Valenciana, Galícia, i Castella i Lleó.

Encara que aquestes són les línies generals de la disponibilitat de cada tipus d’ajuda econòmica, s’ha de tenir en compte que l’IBI i l’ICIO són tributs municipals, pel que el fet que existeixin ajudes d’aquest tipus a Catalunya (per exemple), no implica que estiguin disponibles en totes les seves localitats. A més, la disponibilitat de les ajudes autonòmiques també és sensible a canvis i, presumiblement, el pròxim setembre s‘obriran noves convocatòries d’ajudes autonòmiques.

900 25 35 45
Sol·licitar estudi
Sol·licitar estudi

Utilitzem «cookies» pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis.  Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Més informació Més informació

ACEPTO