Instal·ladors de plaques solars a la Regió de Múrcia

Plaques solars a la Regió de Múrcia

DEMANA EL TEU PRESSUPOST!

Si et planteges instal·lar panells solars a Múrcia , és probable que et sorgeixin algunes preguntes: Quina instal·lació és la millor per a mi?, ¿És rendible instal·lar plaques solars a Múrcia?, Quines subvencions i ajudes existeixen?, Hi ha un estalvi significatiu?

A SolarProfit som instal·ladors de panells solars a Múrcia, i vam respondre a totes les teves preguntes.

Val la pena invertir en plaques solars a Múrcia?

Totalment! La Regió de Múrcia és la Comunitat Autònoma que més hores de Sol rep anualment Sabies que els murcians gaudeixen de més de 3.348 hores de sol a l'any de mitjana? Així ho confirmen les estadístiques climàtiques de llocs com Cartagena o Molina de Segura. Amb aquestes dades, imagina el consum energètic que és capaç de generar la Regió de Múrcia.

I és que, les característiques climàtiques i geogràfiques fan que Múrcia sigui una zona idònia per a la instal·lació de panells solars en habitatges i empreses.

L'energia solar a Múrcia té molts avantatges. D'una banda, és una font renovable i il·limitada pel que respecta el medi ambient. A més, t'ajuda a no dependre de les companyies elèctriques. En resum, la instal·lació de plaques solars és beneficiosa tant per a la teva butxaca com per al planeta.

Avantatges plaques solars Murcia

DEMANA EL TEU PRESSUPOST!

Ajuts i subvencions per a plaques solars a Múrcia

Per si encara tens dubtes, et comptem més raons per instal·lar plaques solars a Múrcia. Si apostes per aquesta energia verda, trobaràs diverses ajudes a la Regió de Múrcia.

El sector de les energies renovables està en auge i des de la derogació el 2018 de l'anomenat Impost al Sol, Espanya ha potenciat notòriament l'energia solar fotovoltaica. Tant és així, que ja no existeixen penalitzacions en la instal·lació de plaques solars, al contrari, la instal·lació es recompensa mitjançant diverses ajudes econòmiques que agiliten l'amortització de la inversió.

Una de les ajudes més interessant és la bonificació en l'Impost sobre Béns Immobles (IBI), disponible en molts dels municipis de la Regió de Múrcia.  Igualment hi ha subvencions autonòmiques que poden sumar-se.

La bonificació de l'IBI a Múrcia, al detall

La bonificació de l'IBI, és una ajuda que gestionen directament els ajuntaments, i s'actualitza cada any. A aquest ajut poden optar tots els autoconsumidors que instal·lin plaques solars al seu habitatge. És competència de cada Ajuntament, decidir el percentatge de l'impost que es bonificarà i durant quants anys. En el següent enllaç, pots consultar les poblacions que té activa aquesta ajuda.


Nom Bonificació Període
Abarán Variable 3
Albudeite 50% 3
Alcantarilla 30% 5
Alhama de Murcia 50% 3
Alumbres 50% 3
Archena 25% 1
Bullas 50% 3
Cartagena 50% 3
Cieza 20% 5
Jumilla 50% 5
La Aljorra 50% 3
La Manga del Mar Menor 50% 3
Las Torres de Cotillas 15% Indefinido
Librilla 30% 5
Lorquí 25% 3
Los Alcázares 50% 3
Los Belones 50% 3
Los Salazares 50% 3
Los Urrutias 50% 3
Mazarrón 25% Indefinido
Molina de Segura 40% 3
Mula 50% 3
Perín 50% 3
Pozo Estrecho 50% 3
San Javier 50% 1
San Pedro del Pinatar 50% 1
Santa Ana 50% 3
Santiago de la Ribera 50% 1
Santomera 40% 3
Torre-Pacheco 50% 1
Yecla 50% 5

En primer lloc, amb un 50% de bonificació tenim a Cartagena, La Manga del Mar Menor, San Javier i Yecla. Amb un 40% hi ha Molina de Segura i Santomera, seguits per Alcantarilla, amb un 30%, per Lorquí, Archena i Mazarrón que té, respectivament, un 25% de bonificació. Cieza gaudeix d'un 20%, i les Torres de Cotillas tenen un 15%. Finalment trobem a Abarán, amb una bonificació variable.

En particular...

A la Regió de Múrcia cal destacar el municipi de Yecla, amb la bonificació del 50% durant cinc anys. Altres municipis com Cartagena i la Mànega del Mar Menor tenen el 50% de bonificació durant tres anys.

Qui pot beneficiar-se de les ajudes per a l'autoconsum?

A la Regió de Múrcia pot beneficiar-se fins a un 21% de la població de les bonificacions sobre l'IBI. Aquestes ajudes estan destinades a particulars, a més d'autònoms i empreses.


Quins municipis es queden sense bonificacions de l'IBI?

A continuació, es llisten els municipis que es queden sense ajuda IBI a la Regió de Múrcia:

Subvencions autonòmiques a Múrcia per a plaques solars

Les Subvencions Next Generation, procedeixen del Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència Europeu "NextGenerationEU", i estan destines a dinamitzar l'autoconsum mitjançant fonts renovables en el sector residencial, administracions públiques i el tercer sector. Aquestes ajudes, van finalitzar el 31 de desembre de 2023, i estem a l'espera de les noves convocatories per aquest 2024.  

Altres beneficis econòmics d'instal·lar panells solars

A les ajudes econòmiques disponibles a la Regió de Múrcia, podem sumar-hi la compensació d'excedents. La compensació d'excedents consisteix en una recompensa econòmica per l'energia que les plaques solars produeixen i l'habitatge no consumeix.

Tenint en compte totes les ajudes i subvencions a Múrcia, podem dir que les instal·lacions solars fotovoltaiques a la Regió tenen una alta rendibilitat. 

 

Instal·lar plaques solars a Múrcia

Des de SolarProfit t'ajudem en tot el procés de la teva instal·lació fotovoltaica. Per fer-te la feina més senzilla, a continuació, aclarim els dubtes més comuns.

 Per què realitzar la instal·lació de plaques solars a Múrcia?

En primer lloc, hem de dir que el potencial de Múrcia per a l'autoconsum és molt alt. La seva situació a prop de la costa i el seu clima mediterrani, amb temperatures hivernals suaus, fan que el rendiment de les plaques solars sigui molt elevat. Aquestes condicions fan que, en instal·lar panells solars, puguis reduir el preu de la teva factura de la llum de forma efectiva. 

I és que el nostre país té el major percentatge d'energia solar en el subministrament elèctric del món. El 2022, es van instar a Espanya més de 6.930 MW, dels quals 2.649 MW provenen de l'autoconsum. Els confirmen la tendència a l'alça en consum d'energia propi, cada vegada més rendible i assequible.

Hores de sol Murcia

Què es necessita per realitzar una instal·lació de plaques solars a Múrcia?

Amb SolarProfit, és molt senzill ser autoconsumidor solar a la Regió de Múrcia. Fer el pas a l'energia renovable és una bona decisió. Comprova si compleixes els requisits:

  • Ser propietari/ària d'un habitatge on es realitzarà la instal·lació fotovoltaica a Espanya.
  • Determinar d'un lloc on incideixi el Sol i es pugui col·locar plaques solars fotovoltaiques.
  • Tenir cura del medi ambient mentre estalvies en la factura de la llum.
Com instal·lar plaques solars en una casa unifamiliar a Múrcia?

Instal·lar plaques solars en un habitatge unifamiliar a Múrcia és procediment senzill de la mà d'assessors adequats.

El primer pas és la visita tècnica dels nostres instal·ladors. En aquesta etapa es realitza una avaluació de la futura instal·lació, tenint en compte aspectes com l'orientació de la teulada i la disponibilitat de l'espai on s'ubicaran els panells solars.

El segon pas és el disseny del sistema fotovoltaic personalitzat. També s'obtindran els permisos imprescindibles per realitzar la instal·lació. Tot el projecte estarà guiat i gestionat pel nostre equip d'experts.

Després de l'aprovació, els instal·ladors de SolarProfit faran la intervenció corresponent col·locant els panells solars a la teulada en una estructura de muntatge adequada, connectant-los a l'inversor i transformant l'energia en electricitat utilitzable.

DEMANA EL TEU PRESSUPOST!

Com instal·lar plaques solars en una comunitat de veïns a Múrcia?

Els projectes fotovoltaics en comunitats de veïns a Múrcia poden ser complexos, però altament beneficiosos per a tothom.

L'avaluació tècnica ha de ser més detallada, ja que cal determinar la ubicació i distribució de les plaques solars en un o diversos punts de l'edifici. Un altre dels punts per tenir en compte és que tots els propietaris han d'estar d'acord amb la instal·lació, aprovada oficialment després d'una votació a la junta de la comunitat.

Amb l'aprovació de la comunitat, els nostres tècnics realitzaran la instal·lació els panells a la teulada o a l'àrea comuna que s'hagi establert prèviament, sempre seguint les normatives i reglaments de la Regió de Múrcia.

DEMANA EL TEU PRESSUPOST!

Com instal·lar plaques solars en una empresa de Múrcia?

Instal·lar plaques solars en empreses de Múrcia és una decisió intel·ligent. L'energia fotovoltaica permet estalviar en la factura energètica i fomenta el compromís medi ambiental corporatiu als clients.

El procediment per a la instal·lació de panells solars en empreses és similar al de particulars. En primer lloc, els nostres instal·ladors realitzen una anàlisi energètica per tenir una visió detallada de la demanda d'energia de l'empresa i la mida del sistema necessari.

Després de recopilar totes les dades, es procedeix a dissenyar el sistema més convenient, i posteriorment es realitza la instal·lació tenint en compte els requisits de l'empresa.

Els experts de SolarProfit treballen eficientment per reduir en la mesura del possible les interrupcions en les operacions comercials durant la instal·lació.

Procés contractació

DEMANA EL TEU PRESSUPOST!

Inclinació i orientació de les plaques solars a Múrcia

Maximitzem la captació d'energia solar a Múrcia durant l'any, col·locant les plaques solars amb una inclinació entre 30 i 40 graus, orientació sud. Aquesta inclinació, no només millora l'obtenció d'energia solar, sinó que ajuda que no s'ensumin excessivament.

A més, segons les característiques de la teva teulada i altres variables tècniques tenim diferents formes d'optimitzar el rendiment de la instal·lació fotovoltaica. Els tècnics de SolarProfit a Múrcia avaluaran el millor angle, ajustant la inclinació a l'orientació i les especificacions del lloc.

Pots llegir més sobre la inclinació i orientació de les plaques fotovoltaiques aquí.

Quin és el manteniment de les plaques solars a Múrcia?

El manteniment de les plaques solars a Múrcia és generalment senzill. Requereix neteja periòdica per eliminar la brutícia que pugui reduir l'eficiència del sistema fotovoltaic. També es recomana revisar que tot continua funcionant correctament i les estructures estan en bon estat.

Els experts de SolarProfit poden oferir serveis de manteniment regulars per garantir que el sistema funcioni de manera òptima. No està de més que la persona propietària estigui atenta a qualsevol anomalia en el rendiment, per comptar amb el suport tècnic i resoldre qualsevol problema que pugui sorgir.

Pots llegir més sobre el manteniment de panells solars aquí.

 

Preu i amortització de plaques solars a Múrcia

Quant costa instal·lar plaques solars a Múrcia?

Hi ha diversos factors que afecten el preu de la instal·lació de plaques solars a Múrcia, com la mida del sistema o la ubicació. Per reduir el preu total de la inversió, és important considerar les ajudes i subvencions disponibles a cada província.

Obtenen el teu pressupost personalitzat. SolarProfit realitza una avaluació gratuïta i detallada. Cal pensar que la inversió inicial pot ser significativa, però que s'amortitzarà gradualment amb l'estalvi generat en la factura de l'electricitat al llarg del temps.

DEMANA EL TEU PRESSUPOST!

Puc fer servir la compensació d'excedents a Múrcia?

La generació d'excedents a Múrcia permet als autoconsumidors vendre l'excés d'energia que generen a la xarxa elèctrica. Aquest mètode l'anomenem: compensació d'excedents.

La compensació d'excedents s'inicia el teu sistema fotovoltaic produeix més electricitat de la que consumeix el teu habitatge en moments puntuals del dia. Aquest excedent s'aboca a la xarxa elèctrica i es registra, evitant així el malgast d'energia. La forma de recompensar més habitual és el crèdit o compensació econòmica. És habitual utilitzar el crèdit generat per reduir la factura elèctrica en períodes de menor generació solar.

La instal·lació de plaques solars a Múrcia et permet beneficiar-te d'aquest avantatge econòmic.

Quant es triga a amortitzar la inversió a Múrcia?

L'amortització de la inversió en panells solars depèn de diversos aspectes com el consums d'energia, la mida del sistema i l'estalvi mensual en la factura elèctrica. A més, també afectarà l'amortització de la teva instal·lació les subvencions, les bonificacions d'IBI o les ajudes Next Generation disponibles a Múrcia.

S'estima que la instal·lació de plaques solars en un habitatge sol amortitzar-se entre els primers 5 a 10 anys. Un cop la inversió està liquidada, els autoconsumidors gaudeixen d'energia gratuïta durant la vida útil de la instal·lació solar, que pot superar els 40 anys.

 

SolarProfit, experts a instal·lar plaques solars a Múrcia

En conclusió, podem afirmar que instal·lar plaques solars a la Regió de Múrcia és una bona decisió. No obstant això, cal considerar totes les variables que afectaran la instal·lació: ubicació, característiques, consum, entre d'altres. D'aquesta manera, assegurarem treure la màxima rendibilitat.

Per aconseguir-ho, des de SolarProfit t'assessorem durant i després de dur a terme la instal·lació. A més, aclarirem tots els teus dubtes.  

DEMANA EL TEU PRESSUPOST!

 

PUBLICACIONS RELACIONADES: 

Ajudes per a plaques solars: Subvencions, deduccions i bonificacions fiscals.

5 motius per a passar-se a l'autoconsum.

Guia per a contractar una instal·lació d'autoconsum.

TORNAR
900253545
Sol·licitar estudi
Sol·licitar estudi

Las cookies necesarias son absolutamente esenciales para que la página web funcione correctamente. Esta categoría solo incluye las cookies que garantizan funcionalidades básicas y características de seguridad de la página web. Estas cookies no almacenan ningún tipo de información personal.

Cookies no necesarias
Les cookies que pueden no ser particularmente necesarias para el funcionamiento de la página web y que se utilizan específicamente para recabar datos personales de los usuarios a través de análisis, anuncios y otros contenidos integrados, se denominan cookies no necesarias. Es obligatorio obtener su consentimiento antes ejecutar estas cookies en la página web. Estas son:

GUARDAR

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar estudios estadísticos y analizar la navegación en nuestra página web. Pulse “Aceptar” si acepta el uso de todas las cookies o “Configurar” para rechazar y/o configurar la utilización de cookies. Para obtener más información, pulse aquí.