Instal·ladors de plaques solars a la Comunitat Valenciana

Com aprofitar el sol a la Comunitat Valenciana

DEMANA EL TEU PRESSUPOST!

El sector fotovoltaic no ha parat de créixer en l'última dècada. Són cada vegada més les persones que decideixen apostar per l'autoconsum solar fotovoltaic. Probablement t'estiguis plantejant molts dubtes: És realment rendible instal·lar plaques a la meva llar?, Quants diners estalviaré en la meva factura de la llum?, Quines ajudes i subvencions puc obtenir? En aquest article tractarem de resoldre tots els teus dubtes.

 

Val la pena invertir en plaques solars a València?

Sí, sense cap dubte. A la província de València els seus ciutadans gaudeixen d'unes 3.100 hores de sol anual, de mitjana. Aquesta xifra es posiciona com la cinquena millor d'Espanya i fa de la província de València, un lloc ideal per a la instal·lació de panells solars. A més, compta amb un gran percentatge de sostres efectius per a l'autoconsum, concretament d'un 84%. La seva climatologia mediterrània afavoreix la instal·lació de panells solars i permet aprofitar tot el potencial solar de la zona.

Així doncs, l'oportunitat d'instal·lar sistemes d'energia renovable fotovoltaica es fa encara més interessant. Per aquest motiu, molts municipis de la regió, com per exemple Benicàssim, Vila-real, Elx, Mutxamel, Bétera o Xiva han decidit apostar en els últims anys per l'energia solar.

Són nombrosos els avantatges d'optar per una instal·lació fotovoltaica al teu habitatge o empreses. No només estaràs aportant el teu granet de sorra en la lluita contra el canvi climàtic, sinó que a més estaràs beneficiant la teva butxaca, ja que suposa un gran estalvi en la teva factura de la llum.

Avantatges plaques solars Valencia

DEMANA EL TEU PRESSUPOST!

Ajuts i subvencions per a plaques solars a la Comunitat Valenciana

L'energia solar bat rècords, i és que són cada vegada més els valencians que compten amb una instal·lació fotovoltaica a la seua llar. El sector va registrar un gran creixement sobretot després de la derogació de l'Impost al Sol el 2018, fet que no només va despenalitzar la instal·lació de plaques solars, sinó que va posar en marxa nombroses ajudes a l'autoconsum. 

El govern, juntament amb les diferents autonomies, pretenen promoure entre els ciutadans la transició cap a l'ús d'energies renovables, com la solar, tant a Alacant com a Castelló i València. Aquestes ajudes es tornen més interessants si pensem en el clima i l'elevat nombre d'hores de Sol, ja que aquest binomi fa que la comunitat valenciana siga una de les més rendibles quant a la instal·lació de panells solars.

Aquestes ajudes i subvencions suposen un gran impuls per a aquelles persones que s'estiguin plantejant fer el pas a l'autoconsum i redueixen considerablement el període d'amortització després de la inversió inicial. Les més destacades són la bonificació en l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) i les subvencions autonòmiques.

La bonificació de l'IBI a València, al detall

Una de les ajudes més beneficioses per a la persona autoconsumidora és la bonificació en l'Impost sobre Béns Immobles (IBI). Aquest ajut depèn directament dels ajuntaments, i les seves condicions es poden canviar anualment. Per tant, s'ha d'estar atent a qualsevol actualització municipal. Hi poden optar totes les persones que instal·lin panells solars al seu habitatge.

En el cas de la província de València, la bonificació pot ser d'entre un 10% i un 50% depenent de la població. Aquesta bonificació suposa una gran ajuda per a les persones que opten per l'autoconsum, i redueix en gran mesura el període d'amortització després de la inversió inicial. Pots consultar en la següent taula el percentatge i període de la bonificació de l'IBI en els municipis valencians:


Nom Bonificació Període (anys)
Agullent 10% Indef
Alaquàs 15% 5
Albalat dels Sorells 50% 10
Alcoy/Alcoi 50% 4
Alfara del Patriarca 25% 3
Alicante/Alacant 50% 3
Almassora 25% 3
Almoines 50% 3
Altea 25% 3
Alzira 25% 2
Aspe 30% 5
Ayora 20 / 50% 5
Benicasim/Benicàssim 50% 5
Bétera 25% 3
Bicorp 30% Indef
Bonrepòs i Mirambell 40% 5
Borriana/Burriana 20% 3
Busot 30% 3
Carcaixent 50% 5
Carlet 30% 3
Casas de Barcena (Cases de Bàrcena) 50% Variable
Castellón de la Plana/Castelló de la Plana 50% Indef
Catarroja 50% 5
Chiva 50% 3
Cocentaina 50% 5
Cox 50% 6
Dénia 10% 5
Elche/Elx 50% 3
Elda Variable 4
Genovés 50% 5
Godella 40% 3
Ibi 50% 5
Jávea/Xàbia 25% 3
Jijona/Xixona 50% 5
L'Alcúdia 40% 5
L'Alcúdia de Crespins 40% 4
L'Alfàs del Pi 25% 5
L'Eliana 30% 3
La Pobla de Vallbona 50% 5
La Vall d'Uixó 10% 3
Llíria 50% 4
Muro de Alcoy 50% 5
Mutxamel 50% 3
Navarrés 50% 3
Novelda 40% 5
Oliva 50% 3
Onda 20% 3
Ontinyent 50% 4
Orihuela 50% 5
Orihuela Costa 50% Indef
Paiporta 50% 3
Paterna 15% 1
Pedreguer 50% (3 anys) / 25% (2 anys) 5
Petrer 30% 3
Piles 20% 5
Potries 30% 3
Puçol Variable 3
Quart de Poblet 10% 3
Riba-Roja de Túria 50% 3
San Antonio de Benagéber 50% 15
San Vicente del Raspeig/Sant Vicent del Raspeig 40% 4
Santa Pola 50% 5
Sedaví 10% 3
Sellent 50% 3
Teulada 50% 3
Torrent 50% 1
Torrevieja 50% 3
València 50% Variable
Vila-real 10% 3
Villajoyosa/La Vila Joiosa 25% 5
Villanueva de Castellón 25% 4
Xàtiva 50% 4
Xirivella 10% 5

Amb una bonificació del 50% trobem Albalat dels Sorells, Alcoi, Alacant, Almoines, Benicàssim, Carcaixent, Cases de Bàrcena, Castelló de la Plana, Catarroja, Chiva, Cocentaina, Cox, Elx, Genovés, Ibi, Xixona, La Pobla de Vallbona, Llíria, Muro de Alcoy, Mutxamel, Navarrés, Oliva, Ontinyent, Orihuela, Orihuela Costa, Paiporta, Pedreguer, Riba-Roja de Túria, San Antonio de Benagéber, Santa Pola, Sellent, Teulada, Torrent, Torrevieja, València i Xàtiva.

En relació amb el 40%, aquest descompte afecta Bonrepòs i Mirambell, Godella, L'Alcúdia, L'Alcúdia de Crespins, Novelda i Sant Vicent del Raspeig. El 30%, al seu torn, s'aplica a Aspe, Bicorp, Busot, Carlet, L'Eliana, Petrer i Potries.

A Alfara del Patriarca, Almassora, Altea, Alzira, Bétera, Xàbia, L'Alfàs del Pi, Villajoyosa i Villanueva de Castellón s'hi aplica un 25% de bonificació. El 20% s'aplica a Borriana, Onda, Piles i Ayora; i el 15% a Alaquàs i Paterna.

Finalment, trobem Agullent, Dènia, La Vall d'Uixó, Quart de Poblet, Sedaví, Vila-real i Xirivella a la categoria de poblacions on s'hi aplica un 10%; i a Elda i Puçol a la de poblacions amb una bonificació variable

En particular...

Cocentaina, Ibi, Orihuela i Santa Pola són els municipis de la província d'Alacant que disposen de les millors ajudes, amb cinc anys on es bonifica el 50% de l'IBI. Ciutats tan rellevants com Alacant o Elx disposen de 3 anys de bonificació on se'ls bonifica el 50%.

A la província de Castelló és Benicàssim el municipi que s'uneix al club del 50% de bonificació durant cinc anys.

A València província, la població de Carcaixent és l'única que disposarà de la màxima bonificació (50%) a més de gaudir-la durant cinc anys. La capital, València, disposa d'un 50% de bonificació variable.


​Qui pot beneficiar-se de les ajudes per a l'autoconsum?

Aquestes ajudes estan destinades a particulars, a més d'autònoms, empreses privades o entitats sense ànim de lucre. Aquestes últimes han de complir els requisits requerits per l'IDAE.


​Quins municipis es queden sense bonificacions de l'IBI?

En el cas de la Comunitat de Madrid, les poblacions que es queden fora d'aquestes bonificacions són:

Subvencions autonòmiques a València per a plaques solars

La convocatòria per a les subvencions Next Generation es va obrir a finals de 2021. Consisteix en una ajuda provinent del Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic i s'inclou dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència Europeu "NextGeneration". Estaran disponibles fins al 31 de desembre de 2023 o bé fins que s'esgoti el crèdit.

Més beneficis econòmics d'instal·lar plaques solars

També és essencial tenir en compte la compensació d'excedents. Consisteix en la compensació econòmica per vendre l'energia produïda per les teves plaques i que no consumeixis ni magatzems en el teu sistema fotovoltaic. Si a més comptes amb ProfitEnergy, els excedents es venen gràcies al nostre programari intel·ligent en les hores on el preu és més beneficiós tant per a la seva venda com per a la seva compra.

Instal·lar plaques solars a la Comunitat Valenciana

Instal·lar panells solars amb SolarProfit és molt senzill. T'acompanyem durant tot el procés i no has de preocupar-te de res. Però, per començar, vam resoldre alguns dels dubtes més comuns.

Per què realitzar la instal·lació de plaques solars a València?

El potencial de la província de València per a l'autoconsum és molt elevat. La seva situació geogràfica a la costa mediterrània i el seu clima suau, humit i sense temperatures extremes afavoreixen el bon rendiment dels panells solars.

El 2022 es va instal·lar un total de 4.281 MW de potència fotovoltaica, i, de fet, el 2022 l'energia solar va registrar un nou rècord, amb un 22% més de capacitat solar que l'any anterior. La tendència del sector continua sent a l'alça, i són cada vegada més les persones que decideixen fer el pas a l'autoconsum i començar a estalviar en la seva factura de la llum.

Hores de sol Valencia

Compara-ho amb la resta de comunitats fent clic aquí.

Què es necessita per a realitzar una instal·lació de plaques solars a València?

Fer el pas a l'autoconsum és molt fàcil de la mà de SolarProfit. Tan sols has de tenir en compte els requisits inicials següents:

Tenir en propietat l'habitatge en el qual s'instal·laran les plaques solars i que aquesta es trobi dins del territori nacional.

Disposar d'espai suficient i amb llum solar on col·locar els panells solars fotovoltaics.

Voler començar a estalviar cada mes en la factura de la llum i, al seu torn, aportar el teu granet de sorra en la lluita contra el canvi climàtic fent servir una energia no contaminant.

Com instal·lar plaques solars en una casa unifamiliar a València?

SolarProfit estarà al teu costat en cada pas del procés d'instal·lació. Davant de qualsevol dubte o consulta que tinguis, pots contactar amb l'equip de SolarProfit i t'ajudarem i assessorarem en cada fase del projecte. Com es farà?

En primer lloc, l'equip d'instal·lació visitarà el teu habitatge amb l'objectiu d'avaluar la viabilitat del projecte i esbrinar la manera més eficient d'instal·lar les plaques solars per treure el màxim rendiment. S'ha de tenir diversos factors en compte com per exemple l’orientació de l'habitatge, l'espai disponible o altres elements que puguin interferir en la radiació solar en els panells. Després de la visita inicial, es farà un disseny personalitzat tenint en compte totes les condicions particulars de l'habitatge i es podran engegar els primers tràmits administratius per sol·licitar els primers permisos.

Amb els permisos concedits, l'equip d'instal·lació començarà amb la col·locació de les plaques solars a la teva teulada. En pocs dies podràs començar a gaudir de l'energia solar!

DEMANA EL TEU PRESSUPOST!

Com instal·lar plaques solars en una comunitat de veïns a València?

El procés en el cas d'una comunitat de veïns és diferent. Un dels requisits és que tots els veïns del bloc han d'estar d'acord i aprovar en una reunió de comunitat per unanimitat la instal·lació fotovoltaica.

La primera inspecció tindrà en compte més variables a l'hora de dissenyar el projecte, per així poder determinar la dimensió adequada i la posició òptima per distribuir els panells de forma eficient. Una vegada s'aprovi la primera inspecció i el disseny del projecte, l'equip instal·lador col·locarà en pocs dies els panells solars, seguint en tot moment la normativa autonòmica i municipal de la localització.

DEMANA EL TEU PRESSUPOST!

Com instal·lar plaques solars en una empresa de València?

Si tens una empresa i estàs pensant fer el pas a l'autoconsum... ¡no ho dubtis! És una gran inversió per a la teva empresa, que et permetrà no només estalviar sinó optar per una forma d'energia responsable amb el planeta i així reforçar el compromís mediambiental amb els teus clients.

El procés d'instal·lació és similar al d'un projecte en un habitatge unifamiliar. Primer es realitza l'estudi energètic per analitzar la demanda elèctrica de l'empresa i dimensionar la instal·lació d'acord amb les necessitats particulars. Posteriorment, l'equip de disseny elaborarà un projecte de distribució òptima dels panells solars, tenint en compte els requisits específics de l'empresa.

SolarProfit treballa de la forma més ràpida, seguirà i amb la major eficiència per minimitzar les interrupcions en l'activitat de l'empresa durant el procés d'instal·lació de les plaques.

Procés contractació

DEMANA EL TEU PRESSUPOST!

Inclinació i orientació de les plaques solars a València

Per determinar la inclinació i orientació òptima en cada instal·lació, cal fer un estudi tenint en compte diferents variables. No obstant això, la inclinació més recomanada sol estar entre 30-40 graus, i l'orientació més adequada sol ser cap al sud, tot i que depèn sempre de les característiques concretes de l'habitatge.

Pots llegir més sobre l'orientació i inclinació de les plaques fotovoltaiques aquí.

Quin és el manteniment de les plaques solars a València?

El manteniment d'una instal·lació de panells solars és senzill. Es fa una neteja periòdicament per eliminar la brutícia que pugui reduir l'eficiència dels panells solars. També es recomana revisar freqüentment per detectar possibles anomalies i comprovar que tot segueix en bon estat.

Oferim serveis de manteniment regular per garantir que el sistema funcioni sempre de forma òptima. Si la persona autoconsumidora detecta algun error o anomalia en el sistema, pot contactar amb el servei tècnic de SolarProfit.

Més informació sobre el manteniment de les plaques solars aquí.

 

Preu i amortització de plaques solars a la Comunitat Valenciana

Quant costa instal·lar plaques solars a València?

Quan parlem del preu d'instal·lacions de plaques solars fotovoltaiques, hem de tenir en compte molts factors. El preu pot variar per la mida del sistema, el nombre de plaques que s'instal·lin, la ubicació o la major o menor incidència de llum solar.

Pots contactar amb SolarProfit per rebre un pressupost personalitzat tenint en compte les teves necessitats i característiques concretes aquí.

També has de tenir en compte que disposes de diferents ajudes i subvencions a nivell nacional, autonòmic i europeu que et permetran reduir el període d'amortització després de la inversió inicial.

DEMANA EL TEU PRESSUPOST!

Puc usar la compensació d'excedents a València?

La compensació d'excedents et permetrà obtenir benefici per aquella energia que produeixin els teus panells solars i que no consumeixis o magatzems. Aquesta energia sobrant es vendrà a la xarxa elèctrica i rebràs una recompensa. Si a més comptes amb la comercialitzadora ProfitEnergy, el nostre sistema intel·ligent detectarà el millor moment per comprar o vendre la teva energia per obtenir el màxim benefici. Això pot reduir considerablement la teva factura de la llum, arribant, fins i tot, a pràcticament zero.

Quant es triga a amortitzar la inversió a València?

El període d'amortització després de la inversió inicial en la teva instal·lació de panells solars depèn de moltes variables com la mida del sistema, el consum energètic i l'estalvi mensual en la teva factura elèctrica. També cal tenir en compte els ajuts i subvencions rebuts que t'ajudaran a reduir encara més el temps d'amortització.

No obstant això, es calcula que el període se situa entre els 5 i 10 anys, o una vegada amortitzat, disposaràs d'energia gratuïta la resta de vida útil del sistema fotovoltaic (es calcula que és d'aproximadament 40 anys).

 

SolarProfit, experts a instal·lar plaques solars a València

En conclusió, si vols instal·lar plaques solars en el teu habitatge de València, estàs prenent una bona decisió. Beneficiarà la teva economia, així com el planeta.

SolarProfit està al teu costat en totes les fases del procés. Atendrem les teves consultes abans, durant i després de la teva instal·lació, gestionarem els tràmits administratius i facilitarem al màxim el procés d'instal·lació de panells solars al teu habitatge.

Uneix-te ara a la comunitat SolarProfit i comença a gaudir dels avantatges de l'autoconsum solar.

 

DEMANA EL TEU PRESSUPOST!

 


 

PUBLICACIONS RELACIONADES: 

Ajudes per a plaques solars: Subvencions, deduccions i bonificacions fiscals.

5 motius per passar-se a l'autoconsum.

Guia per contractar una instal·lació d'autoconsum.

TORNAR
900253545
Sol·licitar estudi
Sol·licitar estudi

Las cookies necesarias son absolutamente esenciales para que la página web funcione correctamente. Esta categoría solo incluye las cookies que garantizan funcionalidades básicas y características de seguridad de la página web. Estas cookies no almacenan ningún tipo de información personal.

Cookies no necesarias
Les cookies que pueden no ser particularmente necesarias para el funcionamiento de la página web y que se utilizan específicamente para recabar datos personales de los usuarios a través de análisis, anuncios y otros contenidos integrados, se denominan cookies no necesarias. Es obligatorio obtener su consentimiento antes ejecutar estas cookies en la página web. Estas son:

GUARDAR

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar estudios estadísticos y analizar la navegación en nuestra página web. Pulse “Aceptar” si acepta el uso de todas las cookies o “Configurar” para rechazar y/o configurar la utilización de cookies. Para obtener más información, pulse aquí.