Instal·ladors de plaques solars a Galícia

Plaques solars a Galícia

Són moltes les persones que han apostat ja per l'autoconsum fotovoltaic a Espanya. Les renovables segueixen batent rècords i ocupen cada vegada un percentatge més gran dins del còmput anual de generació elèctrica.

En aquest article donarem resposta a totes les teves preguntes sobre l'autoconsum fotovoltaic.

 

Val la pena invertir en plaques solars a Galícia?

Per suposat! Galícia compleix amb unes condicions òptimes per a l'autoconsum. La comunitat gallega rep una mitjana anual de 2.776 hores de Sol, sent així la desena comunitat autònoma més assolellada del país. A més, les seves temperatures moderades afavoreixen el millor rendiment de les plaques solars.

Amb els seus hiverns frescos però assolellats, i els seus estius suaus, el potencial per a l'autoconsum a Galícia és molt elevat.

Instal·lar panells solars comporta nombrosos avantatges tant per a particulars com per a empreses. I és que Espanya és un dels països més assolellats d'Europa, i el nostre potencial solar és indiscutible. Però, a més, les persones que donin el pas a l'autoconsum podran beneficiar-se'n econòmicament, estalviant en les seves factures i fins i tot en ocasions assolint la factura 0€, així com contribuir a la lluita contra el canvi climàtic mitjançant l'ús d'un recurs renovable com el Sol.

Galicia CAT avantatges

DEMANA EL TEU PRESSUPOST!

 

Ajuts i subvencions per a plaques solars a Galícia

La derogació de l'Impost al Sol el 2018 va ser un gran pas endavant cap a la transició energètica i va suposar un gran 'boom' de persones que es van animar a fer el pas a l'autoconsum solar. Es van posar en marxa, a més, nombroses ajudes econòmiques que van permetre reduir considerablement el període d'amortització després de la inversió inicial.

Entre les ajudes econòmiques més destacades trobem la bonificació en l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) i les subvencions europees Next Generation EU.

La bonificació de l'Impost sobre Béns Immobles a Galícia, al detall

Els municipis gallecs poden gaudir d'una bonificació en l'IBI des d'un 15% i fins a un 50% segons el municipi en què es resideixi.

 


Nom Bonificació Període
A Capela 50% Indefinido
A Coruña 50% 3
A Estrada 50% 3
A Peregrina (Santiago de Compostela) 50% 5
Ames 50% 3
Anca (Neda) 50% 5
Arteixo 50% 3
Betanzos 15% Indefinido
Bugarín ( ponteareas) 50% 5
Cabanas 30% Indefinido
Cambados Variable 2
Cedeira 50-25% 2
Culleredo 50% Indefinido
Lugo 50% 3
Meis 30% 3
Miño 50% 3
Moeche 50% 5
Montrove (Oleiros) 50% 5
Mugardos 50% 3
Neda 50% 5
Negreira 50% Indefinido
O Milladoiro Variable 2
Oia 25% 2
Oleiros 50% 5
Ouzande ( La Estrada) 50% 3
Ponteareas 50% 5
Portonovo (Sanxenxo) 25% 5
Ribeira 50% 4
Salvaterra de Miño 30% 3
Santiago de Compostela 50% 5
Sanxenxo 25% 5
Teo 50% 3
Uxes (Arteixo) 50% 3
Val do Dubra Variable 2
Vedra 50% 3
VIGO 50% 3
Vilagarcía de Arousa 50% 3
Vilalba 50% Indefinido

Trobem, amb un 50% de bonificació, a A Coruña, A Estrada, Arteixo, Culleredo, Lugo, Miño, Neda, Ponteareas, Santiago de Compostel·la, Teo, Vilalba i Vilagarcía de Arousa. Pel que fa al 30% trobem a Cabanas, Meis i Salvaterra de Miño, amb el 25% tenim a Sanxenxo, i a Betanzos amb un 15%.

En particular...

Santiago de Compostel·la, al costat de Neda i Ponteareas, són els tres municipis amb millor bonificació IBI, amb un 50% de bonificació durant 5 anys.

A Corunya, A Estrada, Miño i Vilagarcía de Arousa disposen de la mateixa bonificació (50%) però reduint la seva longevitat fins als 3 anys. A més, algunes disposen de la possibilitat de sumar a la bonificació de l'IBI altres ajudes com la que ofereix la Xunta.

Els ciutadans de la província d'Ourense poden estar tranquils, si bé no disposen d'ajudes en l'IBI, sí que poden optar a les alternatives autonòmiques, així com deduccions en l'IRPF.


Qui pot beneficiar-se de les ajudes per a l'autoconsum?

A Galícia es pot beneficiar fins a un 29% de la població de les bonificacions sobre l'IBI. Aquestes ajudes estan destinades a particulars, a més d'autònoms i empreses.


Quins municipis es queden sense bonificacions de l'IBI?

Subvencions autonòmiques a Galícia per a plaques solars

No obstant això, tant aquells municipis que es beneficien de la bonificació de l'IBI com els que no, poden recórrer a altres ajudes per a reduir el temps d'amortització després de la inversió inicial. Una d'aquestes ajudes és la Next Generation EU. Prové del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència Europeu "NextGenerationEU. La convocatòria autonòmica va finalitzar el passat desembre de 2023, i actualment seguim a l'espera de la nova convocatòria prevista per aquest 2024.

 

Més beneficis econòmics d'instal·lar plaques solars

Un altre factor beneficiós per a aquelles persones que decideixin fer el pas a l'autoconsum és la compensació d'excedents. Per aquella energia produïda per les plaques i que no es consumeixi, se'ls beneficiarà econòmicament.

 

Instal·lar plaques solars a Galícia

Per què realitzar la instal·lació de plaques solars a Galícia?

La regió gallega és molt adequada per a la instal·lació de panells solars. Les seves hores de Sol, les seves temperatures suaus i el seu ampli percentatge de teulades efectives fan de Galícia una zona amb un gran potencial per a l'autoconsum.

Les renovables no deixen de batre rècords, i cada vegada són més les persones que decideixen fer el pas a l'autoconsum solar. De fet, el 2022 es van instal·lar 4.281 MW al nostre país, una xifra rècord que s'espera que augmenti encara més el 2023.

Galicia CAT hores de sol

Compareu-ho amb la resta de les comunitats autònomes fent clic aquí.

 

Què es necessita per realitzar una instal·lació de plaques solars a Galícia?

Però quins requisits haig de complir per fer una instal·lació fotovoltaica? Amb SolarProfit és molt senzill. Els requisits són:

  1. Ser el propietari de l'habitatge en el qual vas a instal·lar les plaques solars.
  2. L'habitatge ha d'estar situat a Espanya.
  3. Disposar de suficient espai a la teulada per col·locar les plaques solars.
  4. Voler estalviar cada mes en la factura de la llum i aportar el teu granet de sorra al planeta.
 
Com instal·lar plaques solars en una casa unifamiliar a Galícia?

Si vols instal·lar panells solars a la teva llar, tan sols has de contactar amb l'equip de SolarProfit. Ens encarreguem de realitzar un pressupost a mida, així com de realitzar tots els tràmits necessaris un cop iniciat el procés d'instal·lació.

Adaptem les instal·lacions a les característiques, l 'orientació i la localització de l'habitatge per treure'n el màxim profit a la instal·lació.

DEMANA EL TEU PRESSUPOST!

Com instal·lar plaques solars en una comunitat de veïns a Galícia?

Si es volen instal·lar panells solars en una comunitat de veïns, cal que totes les persones propietàries de la comunitat estiguin d'acord amb la instal·lació, que al seu torn s'ha d'aprovar per unanimitat en una reunió de comunitat.

Una vegada aprovat, SolarProfit avaluarà la viabilitat del projecte i es procedirà al disseny de la instal·lació, que, una vegada aprovat, es posarà en marxa i permetrà gaudir de la nova instal·lació de panells solars en pocs dies.

DEMANA EL TEU PRESSUPOST!

Com instal·lar plaques solars en una empresa de Galícia?

Les empreses també poden beneficiar-se de l'estalvi energètic gràcies a les plaques solars. No només reduirà els costos de les factures, sinó que suposa un reforç en el compromís ambiental per contribuir a la lluita contra el canvi climàtic.

El procés per instal·lar plaques solars en una empresa és pràcticament el mateix que en una llar unifamiliar. El nostre equip realitza un estudi per detectar les necessitats energètiques concretes i per determinar la millor dimensió per a la instal·lació. S'avalua la viabilitat del projecte i l'equip de disseny realitza un projecte de distribució de panells solars en coberta. Ens assegurarem que les interrupcions en l'activitat empresarial siguin les menors possibles.

Procés contractació

DEMANA EL TEU PRESSUPOST!

Inclinació i orientació de les plaques solars a Galícia

La disposició dels panells a la teulada dependrà de les característiques de cada instal·lació. Els nostres experts analitzaran la situació de l'habitatge, la radiació solar durant totes les hores del dia, i determinaran la inclinació i orientació òptimes per a la instal·lació. Generalment, l'orientació més recomanada és cap al sud i la inclinació entre els 30 i 40 graus, tot i que això pot variar segons característiques particulars.

Més informació sobre orientació i inclinació de la instal·lació aquí.

Quin és el manteniment de les plaques solars a Galícia?

El manteniment és essencial per mantenir el bon rendiment de les plaques solars. S'ha de realitzar una neteja periòdica per eliminar la brutícia que pugui reduir l'eficiència dels panells. A més, si es detecta alguna anomalia en el funcionament, SolarProfit s'encarregarà de resoldre la incidència al més aviat possible. Oferim una tarifa de manteniment regular per així garantir el bon funcionament de la instal·lació.

Llegeix més sobre manteniment d'una instal·lació fotovoltaica aquí.

Preu i amortització de plaques solars a Galícia

Quant costa instal·lar plaques solars a Galícia?

El preu d'una instal·lació de panells solars en llars o empreses depèn de molts factors com la dimensió que es fixi per a la instal·lació, que al seu torn dependrà dels hàbits de consum o les necessitats energètiques de l'habitatge. Si vols obtenir un pressupost personalitzat, no dubtis contactar amb SolarProfit. Analitzarem el teu cas i farem un pressupost adaptat a les teves necessitats.

Has de tenir en compte que existeixen diferents ajuts i subvencions que poden reduir el temps d'amortització després de la inversió inicial.

DEMANA EL TEU PRESSUPOST!

Puc fer servir la compensació d'excedents a Galícia?

Un altre factor que té un impacte positiu econòmicament i que has de tenir en compte és la compensació d'excedents. Aporta un benefici econòmic addicional per la venda d'energia produïda per les teves plaques solars i que no es consumeixi. A més, si comptes amb ProfitEnergy, els teus excedents s'han de comprar i vendre en les hores òptimes per maximitzar el teu benefici. És a dir, es vendrà en les hores en què el preu sigui més car i es comprarà en les hores més barates.

Quant es triga a amortitzar la inversió a Galícia?

El temps d'amortització després de la inversió inicial depèn de les característiques de la instal·lació, així com dels hàbits de consum de l'habitatge. Els ajuts o subvencions rebuts també influeixen en el temps d'amortització, i poden suposar una reducció, així com l'estalvi en la factura de la llum. No obstant això, es calcula que el temps d'amortització es troba entre els 5 i 10 anys. Un cop amortitzat, podràs gaudir d'energia gratuïta fins a la fi de vida útil del sistema, que es calcula que és d'uns 40 anys.

SolarProfit, experts a instal·lar plaques solars a Galícia

Si estàs pensant a fer el pas a l'autoconsum a Galícia, no ho dubtis més i benefica't dels avantatges de l'energia solar. Contacta amb el nostre equip per rebre un pressupost personalitzat adaptat a les teves necessitats. Uneix-te ara a la comunitat SolarProfit.

 

DEMANA EL TEU PRESSUPOST!

 


 

PUBLICACIONS RELACIONADES:

A les plaques solars els agraden els núvols. Al nord d'espanya també et pots beneficiar de l'autoconsum.

5 motius per passar-se a l'autoconsum.

Guia per contractar una instal·lació d'autoconsum.

 
TORNAR
900253545
Sol·licitar estudi
Sol·licitar estudi

Las cookies necesarias son absolutamente esenciales para que la página web funcione correctamente. Esta categoría solo incluye las cookies que garantizan funcionalidades básicas y características de seguridad de la página web. Estas cookies no almacenan ningún tipo de información personal.

Cookies no necesarias
Les cookies que pueden no ser particularmente necesarias para el funcionamiento de la página web y que se utilizan específicamente para recabar datos personales de los usuarios a través de análisis, anuncios y otros contenidos integrados, se denominan cookies no necesarias. Es obligatorio obtener su consentimiento antes ejecutar estas cookies en la página web. Estas son:

GUARDAR

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar estudios estadísticos y analizar la navegación en nuestra página web. Pulse “Aceptar” si acepta el uso de todas las cookies o “Configurar” para rechazar y/o configurar la utilización de cookies. Para obtener más información, pulse aquí.