L'autoconsum elèctric s'ha erigit com una alternativa per al proveïment elèctric domèstic. Es tracta de la producció d'energia per compte propi, a través de la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques, capaces de recollir l'energia del sol i, mitjançant l'efecte fotoelèctric, convertir-les en energia elèctrica per a consum.
Fa un parell de dècades, aquestes instal·lacions resultaven molt costoses, i estaven reservades per a indústries i empreses capaces de pagar la seva compra, ús i manteniment. Per sort això ha canviat molt en els últims anys, ja que el desenvolupament i l'evolució d'aquesta tecnologia ha avançat amb passes de gegant; ampliant la demanda i abaratint els preus de les plaques solars.
Les plaques solars fotovoltaiques, també conegudes com a panells solars fotovoltaics, són dispositius dissenyats per a captar la llum solar –formada per fotons- i transformar-la en energia elèctrica. Per a això, estan cobertes de cèl·lules fotovoltaiques de silici cristal·lí o arsenur de gal·li, dos materials resistents als embats del clima, l'ús i el pas del temps.
L'ideal és instal·lar les plaques solars en un lloc que rebi la quantitat més gran de sol durant el dia; d'aquesta manera ens assegurem que el sistema funcioni a la seva màxima capacitat i produeixi energia elèctrica suficient no sols per al nostre consum, sinó per al seu posterior emmagatzematge. Així mateix, això permetrà amortitzar al màxim el preu de les plaques solars.
L'efecte fotovoltaic va ser reconegut per primera vegada fa més d'un segle, concretament en el 1893, i des de llavors la seva evolució ha estat progressiva i imparable fins a arribar a ser un sistema de transformació d'energia solar i producció d'energia elèctrica neta i renovable.
A SolarProfit comptem amb una àmplia experiència en el mercat de l'energia solar i les instal·lacions fotovoltaiques. Tenim un equip de professionals que t'ajudaran amb el finançament, enginyeria, instal·lació, legalització i monitoratge del teu sistema fotovoltaic. T’interessa? No dubtis en contactar-nos!
T'interessa conèixer com funcionen les cèl·lules fotovoltaiques i tot el mecanisme que les acompanya (captadors solars, suports, coberta, pantalla solar...?)
L'energia solar és una de les fonts d'energia renovable amb major potencial per ser una solució al canvi climàtic i les seves conseqüències. El petroli, principal font energètica en l'actualitat, no sols és limitat, sinó que està deixant una emprempta negativa en el medi ambient que ja està passant factura. Per sort, l'evolució de l'energia solar és imminent i ara, més que mai, és possible fer el canvi cap a un consum més net, conscient i amable amb el planeta.
A SolarProfit som especialistes en plaques i instal·lacions solars i energies renovables. Comptem amb un equip de professionals disposats a assessorar-te des del primer moment, amb acompanyament continu durant tot el procés i servei tècnic per a les labors posteriors de manteniment. T'oferim dues fórmules:
Instal·lació de plaques solars amb tot l'equipament necessari per al seu funcionament
Gestió completa de tot (tràmit de permisos, legalització, subvencions…)
25 anys de garantia de les plaques solars
Assessorament i acompanyament per part del nostre equip
Supervisió de la instal·lació de per vida.
Estalvi des de la primera factura
Instal·lació de plaques solars amb tot l'equipament necessari per al seu funcionament
Gestió completa de tot (tràmit de permisos, legalització, subvencions…)
25 anys de garantia de les plaques solars
Assessorament i acompanyament per part del nostre equip
Supervisió de la instal·lació de per vida.
Estalvi des de la primera factura
Pagament fraccionat amb terminis de la teva elecció
Una vegada has decidit instal·lar un sistema fotovoltaic, és important deixar-se assessorar per experts en la matèria sobre quina mena de mòdul fotovoltaic comprar; que dependrà de les teves necessitats i de les característiques del lloc on serà instal·lat. No es tracta de comprar el mòdul més car, sinó el que cobreixi millor les teves demandes.
Abans de fer aquesta compra, és important tenir en compte certs paràmetres que serviran de guia per prendre la millor decisió:
La potència de sortida, és a dir, la quantitat d'energia que és capaç de generar el mòdul fotovoltaic. També és important conèixer en quin punt pot variar la potència de sortida una vegada la placa estigui en ús.
L'eficiència del mòdul, és a dir, la quantitat d'energia que és capaç de transformar per metre quadrat.
La potència que perd el mòdul per cada grau de calor que rep i emmagatzema.
La temperatura d'operació nominal de la cèl·lula, és a dir, la temperatura de cada cèl·lula que conforma el mòdul fotovoltaic.
Per entendre com funciona un sistema d'energia renovable, conformat majorment per plaques solars fotovoltaiques, és necessari aclarir que les plaques fotovoltaiques estan formades per cel·les solars fetes de silici cristal·lí, un material semiconductor al qual li sobren les càrregues negatives. Aquests materials, barrejats amb altres elements químics com el bor o el fòsfor, creen les càrregues positives necessàries per completar el procés.
D'altra banda, la llum del sol s'encarrega de desplaçar els electrons sobrants cap a la part de la cel·la que li fan falta. D'aquesta manera es genera corrent elèctric.
Des de SolarProfit t'ajudem i assessorem en la compra i instal·lació de mòduls fotovoltaics amb avaluació prèvia del lloc, de les necessitats i del pressupost.
Les plaques solars són la peça principal de les instal·lacions fotovoltaiques i es troben connectades entre si per poder aconseguir el voltatge elèctric adequat. Són capaços de rebre i emmagatzemar radiació directa i indirecta, per això poden generar energia elèctrica fins i tot en dies ennuvolats.
Les plaques fotovoltaiques estan compostes íntegrament per cèl·lules fotovoltaiques, dissenyades i fabricades amb materials sensibles a la llum que desprenen electrons quan entren en contacte amb els fotons de la llum solar. El silici és el material més comú en la fabricació de plaques solars i depenent de la disposició dels seus àtoms, es troben dos tipus de cèl·lules fotovoltaiques:
Policristal·lines: quan estan formades per partícules molt petites cristal·litzades.
Monocristal·lines: quan estan formades per una sola secció de silici.
De capa fina: quan estan formades per una substància fotovoltaica sobre una superfície sòlida com el vidre.
També trobem cèl·lules fotovoltaiques amorfes, és a dir, fabricades amb silici no cristal·litzat. Tenen una sèrie d'elements que protegeixen les cèl·lules fotovoltaiques dels agents externs, que són: una coberta exterior de vidre temperat, una coberta posterior, un marc de metall, una caixa de terminals i díode de protecció.