Plaques solars a Sanxenxo: passa’t a l’autoconsum amb SolarProfit!
El municipi de Sanxenxo és un dels més importants del territori gallec. Amb una població de més de 17.500 persones suposa un dels més poblats de la província de Pontevedra. La província sud-oest de Galícia, frontera amb Portugal, gaudeix d’un clima categoritzat com a oceànic temperat, amb hiverns suaus i plujosos i estius curts, càlids i assolellats. El seu més amb més precipitacions és novembre, mentre que juliol és el mes més sec. Galícia gaudeix d’una mitjana anual d’unes 2.776 hores de Sol, per sobre de la mitjana nacional.
Autoconsum a Sanxenxo amb SolarProfit
En els darrers anys, a la província de Pontevedra s’ha estat apostant cada vegada amb més força per la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques. El sector de l’energia solar ha estat en constant creixement, sobretot en la darrera dècada. I és que l’autoconsum comporta un benefici doble: és una opció respectuosa amb el medi ambient, i alhora permet a l’autoconsumidor un estalvi considerable en la seva factura de la llum.
Si estàs pensant a fer el pas a l’autoconsum, no dubtis posar-te en contacte amb SolarProfit. El nostre equip de professionals analitzarà les teves característiques per tal d’adaptar la teva instal·lació a les teves necessitats energètiques i treure’n el màxim rendiment. A més, ens encarregarem de gestionar tots els tràmits administratius per tal de facilitar-te el procés d’instal·lació.
Instal·lar plaques solars al municipi gallec
La derogació de l’Impost al Sol l’any 2018 va ser un gran pas dins el camí cap a les renovables. Va suposar un augment d’instal·lacions solars fotovoltaiques, ja que molts es van animar després que el govern espanyol passés de penalitzar l’autoconsum solar a incentivar-lo a través d’un conjunt d’ajudes econòmiques.
A Pontevedra, les primeres instal·lacions de SolarProfit es van fer l’any 2021, i des d’aleshores, són molts els autoconsumidors gallecs que han confiat en nosaltres per començar a generar la seva pròpia energia. Són molts factors els que han jugat a favor d’aquest creixement del sector, com la bona situació legislativa de l’autoconsum a Espanya, les diferents ajudes econòmiques de què disposem, la bona situació climàtica, o factors més recents com l’augment del preu de la llum o la lluita contra el canvi climàtic. En conjunt, han propiciat que cada vegada més persones vulguin desvincular-se de les companyies elèctriques convencionals i comencin a generar la seva pròpia energia.
Les ajudes econòmiques a Sanxenxo
Totes aquelles persones que instal·lin panells solars als seus domicilis o empreses podran optar a un conjunt d’ajudes econòmiques, que els permetran reduir el període d’amortització després de fer la inversió inicial. En concret, els autoconsumidors de Sanxenxo poden optar a una bonificació en l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) d’un 25% durant 5 anys. Aquesta bonificació correspon als ajuntaments, que podran modificar-ne les condicions de forma anual.
Per altra banda, hi trobem les subvencions, com les Next Generation EU, procedents del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència Europeu. Podran optar a aquestes subvencions totes aquelles persones amb instal·lacions solars fotovoltaiques dins l’àmbit residencial, administracions públiques o el tercer sector. La convocatòria estarà oberta fins al 31 de desembre de 2023 o bé fins que s’hagi esgotat el crèdit.