Instal·ladors de plaques solars a Granada

Plaques solars a Granada

L'energia fotovoltaica és un recurs energètic sostenible i inagotable, els seus beneficis són múltiples, però potser et sorgeixin alguns dubtes com: Quantes plaques necessita la meva llar?, ¿És rendible la inversió?, ¿Existeixen ajudes o subvencions per a la instal·lació de panells solars a Granada?, ¿Quant puc arribar a estalviar?

Donem resposta a totes aquestes qüestions i més en els següents apartats.

Val la pena invertir en plaques solars a Granada?

Indubtablement. Granada, ciutat de l'Alhambra, de Sol i de molta història es troba a Andalusia, una de les zones més assolellades de tot el país. És innegable que és una de les comunitats de més sol per excel·lència i que instal·lar plaques solars és un gran encert. En total, Andalusia gaudeix d'una mitjana d'unes 3.300 hores de Sol anuals. El potencial de la zona és, per tant, molt elevat, i és per això que municipis com Belicena o les Gavarres han apostat per l'autoconsum en els últims anys.

I és que, les característiques climàtiques i geogràfiques fan que Granada sigui una zona idònia per a la instal·lació de panells solars en habitatges i empreses.

El Sol, les condicions meteorològiques i els ajuts disponibles contribueixen al creixement que està aconseguint aquest sector. Estem en un moment d'emergència climàtica, en el qual s'ha d'actuar a nivell particular i global. L'energia solar és una de les renovables més accessibles per a tothom, de més fàcil instal·lació i que suposa una inversió de futur per a la nostra butxaca i per al nostre planeta.

Subvencions i ajudes a Granada, al detall

Les institucions governamentals estan cada vegada més conscienciades amb la transició energètica cap a alternatives sostenibles i menys contaminants. Després de la derogació de l'Impost al Sol de 2018, s'han publicat diversos incentius amb l'objectiu de motivar empreses i ciutadania a fer el pas a les energies renovables.

En el cas dels autoconsumidors, la inversió inicial pot ser elevada, per això molts consistoris estan aplicant diverses bonificacions en l'Impost sobre Béns Immobles (IBI).

La bonificació de l'IBI a Granada

Els ajuntaments tenen la potestat d'aplicar un percentatge de bonificació en l'Impost sobre Béns Immobles (IBI), així mateix també decideixen durant quants anys els autoconsumidors poden beneficiar-se d'aquesta ajuda.

En el cas de la província de Granada, el municipi més avantatjós és Atarfe amb un 50% durant 5 anys, seguit d'Alfacar amb un 40% en 5 anys també. Per a la ciutat homònima la bonificació és del 50% durant el primer any. 

Nom Comarca Bonificació    Període
Belicena Vega de Granada      50% 1
Cúllar Vega Vega de Granada 50% 1
Gabias, Las Vega de Granada 30% 1
Gójar Vega de Granada 10% 1
Granada Vega de Granada 50% 1
Hijar Vega de Granada 30% 1
Loja Loja 30% 2
Pinos Genil Vega de Granada 10% 3
Vegas del Genil      Vega de Granada 50% 1
Zubia, La Vega de Granada 50% -
Subvencions autonòmiques a Granada per a plaques solars

Els fons NextGeneration sorgeixen com a mesura per potenciar el desenvolupament social responsable i sostenible. És per això que, part d'aquests fons estan destinats a la descarbonització, i les plaques solars responen a aquest objectiu. Aquestes ajudes procedeixen del Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència Europeu, i poden sol·licitar-se aquestes ajudes fins al 31 de desembre de 2023 (o fins a esgotar el crèdit). 

Altres beneficis econòmics d'instal·lar panells solars

Independentment dels ajuts i subvencions, hi ha altres beneficis que milloren la rendibilitat de les plaques solars, com la compensació per excedents.

La compensació per expedients consisteix en una compensació (generalment en forma de descompte en la factura elèctrica) per l'energia que els panells solars generen i que els autoconsumidors no consumeixen. A més, la comercialitzadora de SolarProfit, Profitenergy, els excedents són venuts en les hores en què el preu és més beneficiós, gràcies al nostre programari intel·ligent. 

DEMANA EL TEU PRESSUPOST!

 

Instal·lar plaques solars a Granada

Des de SolarProfit ens encarreguem de tot el procés, des de l'estudi fins a la legalització de la instal·lació, per això, instal·lar plaques solars de la mà dels nostres experts és un procés senzill per al client. 

Per què realitzar la instal·lació de plaques solars a Granada?

La província de Granada té un alt potencial per a l'autoconsum fotovoltaic. La seva climatologia i les hores de Sol de la zona converteixen Granada en una regió ideal per a la instal·lació de plaques solars. De fet, Espanya va batre un rècord el 2022 de potència fotovoltaica amb 4.281MW i amb un 22% més de capacitat que l'any anterior. 

Què es necessita per realitzar una instal·lació de plaques solars a Granada?

Trobem 3 requisits bàsics per iniciar el procés d'instal·lació d'un sistema fotovoltaic. 

1. Tenir en propietat l'habitatge on es realitzarà la instal·lació de panells solars, i que se situï en territori nacional. 

2. Disposar d’espai suficient on incideixi la llum del Sol. 

3. Voler començar a estalviar diners cada mes en la factura de la llum i, alhora que generes energia sostenible. 

Com instal·lar plaques solars en una casa unifamiliar a Granada?

Per facilitar tot el procés als autoconsumidors, a SolarProfit ens encarreguem de tot. El procés serà senzill i en tot moment estaràs acompanyat pel nostre equip d'experts. 

En primer lloc, els nostres tècnics visitaran la teva llar per establir els espais més adequats on es podrien instal·lar els panells, i així treure'ls el màxim rendiment. D'altra banda, també estudiaran les teves necessitats energètiques, així com un altre dels objectius que puguis afectar la producció d'energia. 

Amb totes les dades clares, realitzem la tramitació de permisos i altra documentació necessària, prèvia a la instal·lació. 

Amb llum verda en totes les etapes, iniciem les obres d'instal·lació de les plaques solars. Un cop instal·lat, ja pots començar a gaudir de la bona energia. 

Com instal·lar plaques solars en una comunitat de veïns a Granada?

Per a les comunitats de propietaris, el procés inicial és una cosa diferent, ja que un dels requisits és l'aprovació unànime del projecte en la junta de veïns. 

La resta de les fases és similar. Realitzem un estudi exhaustiu dels potencials espais on es podria realitzar la instal·lació, tenint en compte aspectes com l'estructura, dimensió o posició de l'edifici.

Després d'inspecció i dissenyar el projecte, i després de la conformitat de tots els propietaris, es procedeix a la instal·lació i posteriorment a la seua legalització, seguint sempre la normativa autonòmica i municipal.

Com instal·lar plaques solars en una empresa de Granada?

Passar-se a l'autoconsum fotovoltaic per a empreses és una bona decisió per dues raons principals: reducció de costos i compromís amb el medi ambient.  

Durant la fase inicial d'estudi de viabilitat, un dels aspectes més interessants per tenir en compte és la necessitat energètica. A partir d'aquí se selecciona la ubicació més adequada i l'estructura de la instal·lació. Una vegada aprovat el disseny, es procedeix a la instal·lació i legalització. 

SolarProfit disposa d'un equip multidisciplinari que gestiona cadascuna de les etapes, seguint totes les mesures de seguretat i amb la major eficiència i rapidesa per minimitzar les interrupcions en l'activitat de l'empresa durant el procés d'instal·lació. 

 

DEMANA EL TEU PRESSUPOST!

Inclinació i orientació de les plaques solars a Granada

L'objectiu d'un sistema fotovoltaic és produir el màxim d'energia possible, per això la col·locació de les plaques és vital. Cada llar requereix d'una orientació i inclinació diferent, depenent de les característiques estructurals. Generalment, l'orientació més recomanada és: sud. D'altra banda, la inclinació més habitual és de 30-40 graus. No obstant això, com hem especificat, dependrà de les particularitats l'habitatge apartar aquests les plaques a la inclinació i orientació més adequada.

Més informació sobre l'orientació i inclinació dels panells fotovoltaics aquí

Quin és el manteniment de les plaques solars a Granada?

Per assegurar el correcte funcionament de la teva instal·lació solar, recomanem realitzar un manteniment periòdic per eliminar la brutícia que pugui interferir en la producció d'energia.

Des de SolarProfit disposem d'un servei de manteniment, a través del qual se supervisa que tot es trobi en condicions òptimes. A més, és important que també ens avisis si detectes algun error o anomalia. El nostre equip realitzarà les comprovacions necessàries i resoldrà el problema en la major brevetat possible.

Més informació sobre el manteniment dels teus panells solars aquí.

 

DEMANA EL TEU PRESSUPOST!

Quant costa instal·lar plaques solars a Granada?

Els sistemes fotovoltaics s'han de personalitzar en funció de les necessitats energètiques de l'autoconsumidor, ja sigui una empresa o un habitatge unifamiliar, per la qual cosa no podem establir un preu tancat o estàndard. La dimensió del sistema, nombre de plaques i altres variables poden influir en el preu final.

A més, hem de considerar les ajudes i subvencions disponibles a Granada, reduint considerablement el temps d'amortització després de la inversió inicial.

Si estàs interessat a instal·lar plaques solars, no dubtis a contactar amb SolarProfit i et farem arribar un pressupost personalitzat.

Puc fer servir la compensació d'excedents a Granada?

Un dels avantatges d'instal·lar plaques solars al teu habitatge és poder compensar l'excedent d'energia que generen. En horari diürn, el sistema fotovoltaic genera contínuament energia, tenint el seu màxim rendiment durant el migdia, però és possible que en aquell moment no necessitis consumir-la. Amb la compensació d'excedents, tota l'electricitat que no consumeixes (tenint les bateries plenes) es bolca a la xarxa, i et genera un benefici generalment en forma de descompte a la factura.

ProfitEnergy, la comercialitzadora de SolarProfit, t'ajudarà gràcies al nostre sistema intel·ligent a vendre o comprar energia en les hores òptimes per maximitzar el benefici. D'aquesta manera, la teva factura de la llum pot arribar fins pràcticament un import zero.

Quant es triga a amortitzar la inversió de panells solars a Granada?

De la mateixa manera que no és possible establir un preu, tampoc podem assegurar un termini concret. Si bé és cert que la mitjana la podem establir entre els 5 i 10 anys. Un cop amortitzada la instal·lació, disposaràs d'energia gratuïta i neta fins a la fi de la vida útil del sistema (entorn de 40 anys).

 

SolarProfit, experts a instal·lar plaques solars a Granada

Després de respondre a les preguntes més freqüents sobre la instal·lació de panells solars a Granada, podem dir que fer el pas a l'autoconsum és una bona decisió, tant per a la teva butxaca com per al medi ambient. Si t'ha quedat algun dubte o vols seguir informant-te dels avantatges que té l'energia solar, no dubtis a posar-te en contacte amb SolarProfit. El nostre equip atendrà les teves consultes i realitzaran un pressupost personalitzat.

Únete a la comunitat SolarProfit i comença a generar bona energia.

900253545
Sol·licitar estudi
Sol·licitar estudi

Las cookies necesarias son absolutamente esenciales para que la página web funcione correctamente. Esta categoría solo incluye las cookies que garantizan funcionalidades básicas y características de seguridad de la página web. Estas cookies no almacenan ningún tipo de información personal.

Cookies no necesarias
Les cookies que pueden no ser particularmente necesarias para el funcionamiento de la página web y que se utilizan específicamente para recabar datos personales de los usuarios a través de análisis, anuncios y otros contenidos integrados, se denominan cookies no necesarias. Es obligatorio obtener su consentimiento antes ejecutar estas cookies en la página web. Estas son:

GUARDAR

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar estudios estadísticos y analizar la navegación en nuestra página web. Pulse “Aceptar” si acepta el uso de todas las cookies o “Configurar” para rechazar y/o configurar la utilización de cookies. Para obtener más información, pulse aquí.