Les Illes Balears arriben als 213 MW de potència solar fotovoltaica instal·lada, un 166% més que el 2019
El Govern de les Illes Balears acaba de fer públic aquest mes de novembre que han aconseguit arribar als 213 MW de potència solar fotovoltaica instal·lada, fent així que el 10% de la potència elèctrica instal·lada a les Illes tingui origen fotovoltaic. Aquest nou rècord de potència suposa un augment del 166% respecte a l’any 2019, quan la potència fotovoltaica instal·lada tot just arribava als 80 MW aproximadament.
Tal com informa el mitjà Energías Renovables, les Illes Balears ocupen actualment la novena posició quant a classificació de comunitats autònomes en funció de la potència fotovoltaica que tenen instal·lada. Amb tot, estan molt per davant d’altres zones més grans en territori com Navarra o la Comunitat de Madrid. El propòsit del Govern balear és seguir amb l’aposta per la fotovoltaica i tancar el 2023 amb un 25% de generació d’energia a partir de fonts renovables gràcies al desenvolupament del Pla d’Inversions per a la Transició Energètica de les Illes Balears (PiteIB).
En la línia d’apostar per les energies renovables com a mètode per diversificar l’economia de l’arxipèlag i fomentar la transició energètica, el Govern balear manté una partida pròpia de 4 milions d’euros per continuar fomentant l’autoconsum fotovoltaic en l’àmbit residencial. Aquesta iniciativa també ve acompanyada de mesures per apostar per l’eficiència energètica: hi ha convocatòries per fomentar la rehabilitació energètica d’edificis i subvencions per a renovables tèrmiques i canvi de lluminàries en sectors econòmics i residencials.
La transició energètica basada en l’energia solar fotovoltaica i les plaques solars
L’aposta per l’energia solar fotovoltaica és clara a les Illes Balears i és que, a més de les dades presentades recentment, el Govern ja va anunciar l’any passat que serà obligatori instal·lar plaques solars en edificis que tinguin una superfície construïda superior a 5.000 metres quadrats o una superfície en planta de més de 1.000 metres quadrats.
A més dels esmentats paquets econòmics, cal tenir en compte que a les Balears hi ha disponibles altres ajudes per tots aquells qui decideixin apostar per l’autoconsum fotovoltaic. Per exemple, a Palma de Mallorca els autoconsumidors poden beneficiar-se d’un 50% de bonificació en l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) durant 3 anys i a Maó, d’un 50% durant 2 anys. Aquestes bonificacions, però, estan subjectes a canvis segons l’any i el municipi de què es tracti.
A SolarProfit fa més de 15 anys que ens dediquem a l’autoconsum fotovoltaic tant en l’àmbit residencial com en l’industrial, i ideem instal·lacions de plaques solars adaptades a les necessitats energètiques de cada autoconsumidor. A més, ens encarreguem de gestionar els tràmits associats i de l’assessorament en matèria d’ajudes econòmiques. Gràcies a la qualitat de la nostra tecnologia i a la innovació constant en els nostres productes, oferim solucions fotovoltaiques que permeten als nostres clients optimitzar els seus consums i reduir les seves factures de la llum al mínim. Si tu també vols apostar per l’autoconsum i guanyar independència respecte a les companyies elèctriques, SolarProfit és la teva opció.