Primer projecte després de la derogació del decret 147/2009

SolarProfit ejecuta para LC Paper la primera planta fotovoltaica después de la derogación del decreto 147/2009.  

La preservació del medi ambient i el consum responsable són una prioritat a escala global i també per a les empreses. És el cas de LC Paper, a Besalú, que fa temps va apostar per l’eficiència energètica i la sostenibilitat aplicant diferents mesures per reduir les emissions de CO2 i assegurar el menor impacte ambiental en tota la seva cadena de valor. Una d’aquestes mesures era la posada en funcionament d’un parc fotovoltaic per autoconsum, que des de fa 5 anys estava aturat per l’administració, a causa del real decret 147/2009.

El decret deia que les plantes solars s’havien de construir en terrenys contigus a zones industrials, però la planta planificada trencava la norma per 90 metres i no podia ser contemplat com a projecte d’autoconsum fotovoltaic.

Amb el nou decret llei, que inclou la derogació del decret 147/2009, s’ha pogut reactivar el projecte, que executarà SolarProfit.

Una de les novetats que aporta el canvi legislatiu és que instaura un nou procediment per tramitar parcs fotovoltaics i eòlics de fins a 50 MW, de forma que des de la sol·licitud dels permisos fins a l’inici de les obres el projecte podrà tramitar-se en 13 mesos. És per això que, aquest mateix matí l’empresa instal·ladora ha presentat davant l’administració la documentació requerida.   

 La potència instal·lada serà de 3.601 Kwp, que s’aconseguirà a partir de 8.576 panells solars. La planta generarà 4.703 MWh l’any amb els quals s’evitarà l’emissió de 1.679 tones de CO2. 

En una segona fase del projecte, la planta s’ampliarà fins als 5.400 Kwp per donar resposta a l’augment de producció i per tant, de demanda d’energia previst per LC Paper.

TORNAR
900 25 35 45
Sol·licitar estudi
Sol·licitar estudi

Utilitzem «cookies» pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis.  Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Més informació Més informació

ACEPTO