Les preguntes més freqüents sobre plaques solars

Resolem les preguntes més freqüents sobre la instal·lació de plaques solars

A l’hora de decidir quin tipus d’energia volem consumir a casa nostra o al nostre negoci, sorgeixen dubtes sobre quina és la millor opció. Les energies renovables són una alternativa potent i a l’alça, ja que ens beneficien econòmicament i, a més, són respectuoses amb el medi ambient.

Per poder resoldre totes les qüestions que giren entorn la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques, hem preparat un recull d’informacions que donen resposta a les preguntes més freqüents que sorgeixen sobre aquesta temàtica. A més, si ho vols, també pots consultar el primer post sobre preguntes freqüents que vam elaborar, així com el nostre Portal del Client (accessible per a usuaris registrats).

 

Si instal·lo plaques solars, hauria de canviar els meus hàbits de consum?

Per assegurar un consum d’energia eficient, és important utilitzar els electrodomèstics d’un en un i en les franges horàries de més producció, de manera que l’electricitat que generin les nostres plaques sigui suficient per al nostre consum i per poder injectar excedents a la xarxa, en el cas que la producció energètica ho permeti.

Quins components té una instal·lació fotovoltaica?

Bàsicament es tracta dels panells fotovoltaics, l'estructura de suport sobre la qual es munta la instal·lació, els elements de seguretat i protecció, i l'inversor, que és l'encarregat de transformar el corrent continu procedent dels panells solars en corrent altern (que és la que necessiten els electrodomèstics per funcionar).

La meva teulada està preparada pel pes dels panells?

A priori no cal fer cap compensació a l’estructura, ja que les plaques són relativament lleugeres: solen pesar al voltant de 13 quilos per metre quadrat. Així, sumant una subestructura, és possible que no superin els 20 quilos per metre quadrat, que és un pes que pot assumir perfectament una teulada normal.

Quants anys duren les plaques aproximadament?

La vida útil estimada d’una instal·lació fotovoltaica de qualitat és d’uns 40 anys, i es tenen 25 anys de garantia de producció. A més, el manteniment de la instal·lació és mínim i la neteja molt senzilla.

Puc finançar la meva instal·lació?

Sí, a SolarProfit t’oferim la possibilitat de pagar la teva instal·lació en còmodes quotes. Tenim a disposició del client plans financers a mesura i terminis de pagament de fins a 10 anys.

Ja tinc la instal·lació feta. Quin és el següent pas?

Un cop finalitzada l'obra i posada en marxa la instal·lació, el següent pas és legalitzar-la, procés que comença un cop comptem amb el document "fi d'obra" signat. Acabat aquest tràmit de legalització, rebrem un correu electrònic en el qual ens adjuntaran tota la documentació derivada de la legalització. Paral·lelament a aquest procés, si l'ajuntament ho permet, es procedirà a tramitar la bonificació de l'IBI.

Com funciona la bonificació de l'IBI? La tramita SolarProfit? 

Els ajuntaments d'algunes poblacions ofereixen una bonificació fiscal de l'IBI per la instal·lació de panells fotovoltaics. Aquesta reducció té una durada i un percentatge diferents depenent de la població

Tota aquesta documentació la tramita SolarProfit. En el cas que l'ajuntament sol·liciti expressament que el beneficiari realitzi la sol·licitud, t’enviarem tota la documentació perquè puguis dur-ho a terme.

Quan veuré reflectit en la factura de la llum el benefici de tenir una instal·lació fotovoltaica?

El benefici és immediat des de la posada en marxa de la instal·lació. L’energia generada per la instal·lació fotovoltaica s’injectarà directament a la teva xarxa interna, de manera que podràs veure una disminució en la factura de la llum a partir, ja, del primer mes.

La instal·lació té un titular diferent del que consta a l’immoble. Afecta això a l’hora de beneficiar-me de la bonificació de l’IBI?

No hi ha cap problema si la instal·lació solar fotovoltaica té un titular diferent del de l’immoble, ja que la bonificació va associada a la referència cadastral i al rebut actual. Per tant, el beneficiari de la bonificació serà el titular que consti a l’IBI.

Voldria activar la compensació d’excedents, però la comercialitzadora no s’ha posat en contacte amb mi. Què he de fer per beneficiar-me’n?

En aquest cas, el titular s’ha de posar en contacte amb la seva comercialitzadora i indicar que té una instal·lació fotovoltaica que està legalitzada i acollida a compensació simplificada. Per activar la compensació d’excedents, la comercialitzadora haurà de facilitar, llavors, algun mitjà per fer-li arribar la documentació.

Un cop finalitzada la instal·lació podré afegir-hi més plaques? Hauria de legalitzar-les de nou?

La potència d’una instal·lació fotovoltaica es pot augmentar i, per obtenir-ne un millor rendiment, s’ha de dur a terme un estudi dels elements instal·lats (inversor, proteccions, etc.) abans de l’ampliació. Tot i això, la legalització no s’haurà de tramitar de nou, tot i que sí que s’ha d’informar de l’ampliació de la instal·lació als organismes pertinents.

 

Si et sorgeixen més dubtes, SolarProfit

Donar el pas cap a l’autoconsum és més fàcil del que sembla. Des de SolarProfit t’assessorarem d’inici a fi: analitzarem el teu cas, crearem un pressupost adaptat a les teves necessitats, ens encarregarem de la instal·lació i de tots els tràmits administratius.

Tot i això, si encara et queden dubtes per resoldre, pots contactar amb el nostre Departament d’Atenció al Client, que t’assessorarà de manera ràpida i personalitzada.

 

TORNAR
900 25 35 45
Sol·licitar estudi
Sol·licitar estudi

Utilitzem «cookies» pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis.  Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Més informació Més informació

ACEPTO