Instal·lada la planta d'autoconsum més gran de Catalunya

Amb 6.822 panells i una generació de 1.295 MWh l'any, la d'Almirall és la planta d'autoconsum més gran de Catalunya. 

La preservació del medi ambient i el consum responsable són una prioritat a escala global i les empreses no poden quedar enrere. La derogació de l'impost al sol, el passat octubre, obre una nova etapa en la construcció d'instal·lacions industrials per a l'autoconsum energètic de gran envergadura al nostre país. Una mostra és la planta recentment executada per SolarProfit, que generarà un total de 1.295 MWh l'any, convertint-la en la més gran de Catalunya: la seva potència equival al consum anual mig d'aproximadament 350 cases particulars. 

En total, són 6.822 panells solars que ocupen 4.912 m2 ubicats al centre de producció de l'empresa Almirall, a Sant Andreu de la Barca. Per aprofitar al màxim la superfície, s'han utilitzat els espais disponibles a la coberta, les marquesines de l'aparcament i un camp annex al recinte. La construcció acaba de finalitzar i està previst que es posi en marxa a partir del gener de 2.019. 

Amb aquesta planta d'autoconsum s'evitarà l'emissió de 400 tones de CO2, l'equivalent al que absorbiria un bosc de més de 10.000 m2. A més, per Almirall suposarà una reducció de la dependència del consum de la xarxa de més de 1.295 MWh l'any. Això permetrà a la companyia fixar una part important del seu cost energètic i millora de la seva competitivitat en el mercat. 

La planta s’ha construït amb l’última tecnologia que hi ha per a instal·lacions d’autoconsum d’aquestes característiques i és capaç de captar la màxima energia durant les hores del dia, tots els mesos de l’any. Tot i això, cal destacar que d'haver un sistema superior, la capacitat de la parcel·la podria alimentar el 100% de la planta amb només un 10% de la radiació solar rebuda en un any, el que demostra les possibilitats que encara pot oferir aquesta renovable. 

És la segona instal·lació que s'executa per a Almirall en els seus centres de producció. La primera, de 310 Kwp està a Sant Celoni.

Actualment, SolarProfit està avançant amb els permisos per a la construcció de 8 plantes més d'autoconsum industrial a tota Espanya, el que aportarà una nova potència fotovoltaica de 10 MWp el 2019. Més del 50% dels projectes seran executats i finançats al 100% gràcies als contractes PPA firmats amb diversos industrials.  

 

TORNAR
900 25 35 45
Sol·licitar estudi
Sol·licitar estudi

Utilitzem «cookies» pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis.  Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Més informació Més informació

ACEPTO