La importància de gestionar el consum de casa amb plaques solars

Xavier, autoconsumidor des de fa 3 anys, ens explica la seva experiència

Una de les qüestions que resulta més inquietants als nous autoconsumidors és que després del primer mes amb plaques solars, l'estalvi que experimenten és menor del que esperaven. En la majoria dels casos, això es deu a la gestió del consum elèctric de la llar i de no adaptar-lo a les dinàmiques de producció de les plaques solars fotovoltaiques. Canviant alguns hàbits, l'estalvi és més que evident i es nota en la primera factura després de la posada en marxa de la instal·lació. A més, amb l'actual possibilitat de compensar els excedents bolcats a la xarxa, l'estalvi és encara més gran.


Autoconsum: canvi de mentalitat pel que fa a la gestió del consum elèctric

La clau és saber que com més s'aprofita l'energia solar, més s'estalvia, i això depèn bàsicament de les decisions de consum durant el dia. Les plaques produeixen més quan hi ha més Sol i, per tant, haurem d'adaptar la despesa elèctrica en funció d'això.

Per exemple, en comptes de posar el rentaplats, la rentadora o l'assecadora a la nit aprofitant la tarifa nocturna, és preferible fer-ho durant el dia si hi ha Sol.

És important que tota la família sigui conscient d'això i educar en els hàbits de consum responsable. Per exemple, parlant amb Xavier, autoconsumidor des de fa tres anys, ens explica que té dos fills de 4 i 8 anys. - Els meus fills saben el què són les plaques solars i quin és el seu funcionament. - Fins i tot, sovint, ells mateixos li recorden quan consumir electricitat i quan no:

"De vegades em diuen: - Pare, connecta el motor de la piscina ara que fa Sol. - Els nens són el nostre futur i si comencen així, aquesta tecnologia acabarà imposant-se".

A més, per treure tot el profit a la teva instal·lació i aconseguir el màxim estalvi, és imprescindible comptar amb un sistema de monitoratge que et permeti veure la producció dels panells en temps real, el consum i els excedents bolcats a la xarxa. Amb una simple aplicació al mòbil és possible planificar eficientment la programació dels electrodomèstics i sistemes que més consumeixen a casa.

A més, veient els excedents bolcats, serà més fàcil escollir quina oferta de les companyies elèctriques surt més a compte per a la compensació dels excedents. En definitiva, si sumem els bons hàbits de consum elèctric a la nostra llar a la compensació econòmica pels excedents, la part variable de la factura de la llum es pot veure reduïda molt notablement.

 

 


PUBLICACIONS RELACIONADES: 

Guia per contractar una instal·lació d'autoconsum

Surt a compte instal·lar plaques solars?

Quantes plaques solars necessito a casa?

TORNAR
900 25 35 45
Sol·licitar estudi
Sol·licitar estudi

Utilitzem «cookies» pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis.  Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Més informació Més informació

ACEPTO