La importància de l’eficiència energètica en el seu dia internacional
El canvi climàtic i la situació d’emergència climàtica que l’acompanyen i que estem vivint avui en dia han estat uns dels factors que han dut a alguns països a replantejar-se el seu model energètic. L’excessiva dependència de combustibles fòssils ha fet saltar les alarmes dels consumidors que, alhora, han vist com les seves factures de la llum batien rècords històrics mes rere mes. Ara, amb propostes com la descarbonització i la conscienciació sobre l’ús sostenible de l’energia, es pretén fer un canvi cap a un model energètic més verd i assequible.
Una de les claus per aconseguir aquesta fita és la sensibilització de la societat sobre la necessitat de reduir el consum d’energia mitjançant el seu ús raonable i sostenible. Per això, cada 5 de març es commemora el Dia Internacional de l’Eficiència Energètica, coincidint així amb el dia de la I Conferència Internacional de l’Eficiència Energètica que es va celebrar a Àustria l’any 1998.
Pel que fa a casa nostra, pel període 2021-2030 s’ha marcat un objectiu d’eficiència energètica que supera el 32,5% aprovat per la Unió Europea. De fet, aquest es pretén assolir a través del Pla Nacional Integrat d’Energia i Clima (PNIEC), el qual estipula, entre d’altres, una reducció del trànsit, l’ús del transport públic col·lectiu, la mobilitat sostenible i l’electrificació del sector del transport.
El futur passa per l’aposta per les energies renovables
Els països que s’han compromès a usar l’energia de manera raonable i sostenible tenen present que la transició energètica s’ha de plantejar des de més d’un front. Per exemple, l’ús d’energia neta passa indiscutiblement per l’aposta per l’energia solar i l’eòlica, les quals són renovables i no emeten gasos d’efecte hivernacle.
Totes aquestes propostes arriben en un moment en què la societat comença a estar més conscienciada sobre la necessitat de fer un ús eficient de l’energia, però la realitat és que el nostre model encara depèn excessivament dels combustibles fòssils. Per posar-ne un exemple, segons l’Institut Català d’Energia (ICAEN), el 31% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle en territori català provenen de la indústria; el 28% del transport; el 14% de l’energia; el 12% de l’agricultura i la ramaderia i, finalment, el 6% de l’àmbit residencial. Si bé cal un canvi de model energètic des de tots els àmbits, és important que s’aposti per energies renovables des de les llars i les empreses.
Plaques solars i energia solar fotovoltaica amb SolarProfit, una elecció de futur
Instal·lar plaques solars és una manera cada vegada més popular d’apostar per un futur més verd i sostenible. Mitjançant aquests tipus d’instal·lacions, els autoconsumidors s’abasteixen d’energia renovable i, a més, guanyen independència de les companyies elèctriques convencionals i de les contínues pujades en el preu de la llum. A més, els autoconsumidors poden optar a una sèrie d’ajudes econòmiques i subvencions que els ajudaran a amortitzar la seva instal·lació més ràpidament.
Si estàs pensant a fer el pas cap a l’autoconsum solar fotovoltaic, des de SolarProfit t’assessorarem durant tot el procés i ens encarregarem de gestionar els tràmits abans, durant i després de dur a terme la instal·lació. A més, podràs consultar-nos sempre que ho necessitis sobre les novetats en matèria d’ajudes o sobre qualsevol qüestió relacionada amb les teves plaques solars. Si vols un futur més sostenible i eficient en matèria energètica, ara és el millor moment per començar a generar bona energia amb la teva instal·lació solar fotovoltaica.