Els països rics tornen a emetre més gasos d’efecte hivernacle dels que s’havien pactat
L’emergència climàtica segueix a l’ordre del dia. Els països que formen part del G20 representen el 75% de les emissions globals de gasos d’efecte hivernacle, tot i els compromisos d’emissions zero que s’havien pres.
La pandèmia de la COVID-19 i el seu respectiu confinament van comportar un període de descens, però a hores d’ara aquesta disminució ja ha quedat totalment desdibuixada: es preveu que Argentina, Xina, Índia i Indonèsia superin els seus nivells d’emissions de 2019, segons l’informe anual Transparència Climàtica, elaborat per l’organització homònima (Climate Transparency en anglès). Així, es preveu un repunt del 4% de les emissions de diòxid de carboni per aquest 2021 en tot el G20.
Un dels principals problemes és la dependència excessiva que els països desenvolupats tenen respecte als combustibles fòssils. De fet, els Estats Units, la Xina i l’Índia estan impulsant el seu consum de carbó. Entre 2018 i 2019, els membres del G20 van proporcionar 50.700 milions de dòlars l’any de finançament públic pels combustibles fòssils. A més, l’informe posa èmfasi en la necessitat que les principals economies mundials proposin i adoptin polítiques concretes.
Les energies solar i eòlica, una aposta de futur
Cal destacar que l’estudi també assenyala alguns avançaments positius, ja que l’energia solar i eòlica han crescut entre els membres del G20, i el 2020 es va arribar a nous rècords de capacitat instal·lada. Cal, doncs, seguir en aquesta línia i suggerir i adoptar estratègies a curt i a llarg termini per aconseguir el 100% d’energies renovables al sector elèctric l’any 2050.
En aquesta mateixa línia, l’Agència Internacional de l’Energia també ha publicat un informe en què reafirma la necessitat d’adoptar mesures clares i concretes. Al cap i a la fi, la retòrica no serveix per aconseguir els objectius marcats si aquesta no va acompanyada de mesures concretes i amb una aplicabilitat realista.
Tu també pots formar part de la solució: passa't a l'autoconsum i instal·la plaques solars
A SolarProfit tenim clar que la transició energètica també implica canviar els nostres hàbits de consum. Amb la instal·lació de plaques solars al teu domicili i/o al teu negoci, contribuiràs en la lluita contra el canvi climàtic i guanyaràs independència respecte a les companyies elèctriques convencionals. A més, t’assessorarem sobre quina és la millor opció pel teu cas per tal que puguis treure el màxim rendiment a les teves plaques solars.