La Comissió Europea preveu una inversió de 300.000 milions d’euros per promoure les energies renovables
Fa uns mesos la Comissió Europea va presentar un pla energètic, Repower EU, amb l’objectiu de tallar definitivament l’any 2030 el subministrament de gas rus del vell continent. D’aquesta manera, es dibuixa el camí a seguir cap a la descarbonització de l’economia, ja que es potencien els objectius de reducció d’emissions. Amb tot, han estat sorprenents algunes de les decisions preses pel curt termini: s’aposta per l’augment de la producció d’electricitat amb carbó i l’ampliació de la vida d’algunes centrals nuclears europees (sobretot belgues i franceses) amb la intenció d’evitar problemes quan es talli completament la connexió amb Rússia.
Pel que fa a les energies renovables, es destinaran 86.000 milions per energia solar i eòlica, 37.000 milions pel biometà i 27.000 milions per hidrogen. Paral·lelament, Brussel·les també modifica les mesures d’eficiència energètica a llarg termini, augmentant els objectius de renovables del 40 al 45%. Amb aquestes mesures, la Comissió Europea pretén augmentar notablement l’estalvi d’energia.
Les instal·lacions de plaques solars, el present del model energètic europeu
En anteriors publicacions comentàvem com Europa veu en les instal·lacions de plaques solars una alternativa de present i futur: es planteja duplicar la capacitat fotovoltaica per l’any 2050 i la instal·lació de 600 GW per l’any 2030. D’aquesta manera, es vol promoure la instal·lació de panells solars tant en edificis residencials com en edificis comercials.
En paral·lel, també són cada vegada més les empreses que aposten per l’energia solar fotovoltaica per poder reduir el cost de la seva factura elèctrica. A més, les instal·lacions de plaques solars representen una alternativa que reforça el seu compromís mediambiental corporatiu i els aporta un valor diferencial i major competitivitat respecte a les empreses que no disposen d’aquest tipus d’instal·lacions.
Tant en l’àmbit particular com en l’àmbit industrial, els autoconsumidors es poden beneficiar d’un conjunt d’ajudes econòmiques que els permeten escurçar el període d’amortització de la inversió realitzada. En concret, les bonificacions en l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) són de les més comunes, ja que es troben disponibles en gran part de les poblacions de totes les comunitats autònomes (a excepció només de Navarra).
Instal·lacions de plaques solars fotovoltaiques amb SolarProfit
Fa més de 15 anys que des de SolarProfit duem a terme instal·lacions de plaques solars tant per particulars com per empreses, i ja hem realitzat més de 10.000 projectes en total. Si estàs pensant a passar-te a l’autoconsum fotovoltaic, ens encarregarem de dur a terme totes les gestions associades i et mantindrem al dia de les ajudes disponibles a les quals podràs optar. Si vols aconseguir una factura elèctrica molt reduïda i guanyar independència respecte a les companyies elèctriques convencionals, SolarProfit és la teva opció.