Instal·ladors de plaques solars a Astúries

​Plaques solars en Astúries

DEMANA EL TEU PRESSUPOST!

Quin estalvi energètic puc aconseguir si instal·lo panells solars?, ¿Existeixen ajudes o subvencions que millorin la inversió d'un sistema fotovoltaic?, Quantes plaques solars necessito a la meva llar?, ¿És rendible instal·lar plaques solars a Astúries?

Des de SolarProfit, volem ajudar a donar respostes a tots els teus dubtes, hem preparat un resum de la informació més interessant sobre la instal·lació de panells solars a Astúries.

Val la pena invertir en plaques solars a Astúries?

! Malgrat ser una de les comunitats autònomes amb més nuvolositat, el clima d'Astúries continua sent favorable per a l'autoconsum d'energies renovables.

Però per què diem que és favorable? Les plaques solars continuen sent molt rendibles per a l'autoconsum fins i tot en indrets amb climes d'aquest tipus. Països com Alemanya o Regne Unit ja aprofiten més que els espanyols la llum solar que reben, tenint menys hores de Sol que un territori com Astúries.  

Les plaques s'alimenten de la radiació solar, i no necessàriament del bon temps.

Les plaques, mitjançant el funcionament de les cèl·lules que incorporen, poden continuar produint, encara que el dia estigui ennuvolat, i fins i tot si plou. De fet, aquesta pluja permetrà que les plaques estiguin netes, ajudant al manteniment i rendiment dels panells. Cal destacar, també, que aquests núvols no impedeixen que la radiació solar arribi a terra asturiana.


Per a més informació sobre la relació que tenen les plaques solars amb el clima en el nord de la península, et deixem un post específic parlant sobre això.


Com era d'esperar, el futur de les energies renovables pinta bé per al país i per a la Unió Europea, i és per això que cada comunitat autònoma vol sumar-se a l'autoconsum, aprofitant les seves fortaleses. L'Observatori de la Sostenibilitat ha plantejat un projecte per omplir el país de sostres solars, i els resultats al Principat són prometedors. El potencial de la comunitat autònoma ha animat els habitants de municipis com Gijón o Oviedo a apostar per l'autoconsum.

A Astúries, poden beneficiar-se dels avantatges de l'autoconsum particulars i empreses. L'energia solar, també denominada energia neta per ser respectuosa amb el medi ambient, és inagotable i renovable. I és que l'energia solar fotovoltaica està d'actualitat, no només per les seves virtuts mediambientals, sinó pel seu benefici per als usuaris. Els autoconsumidors disposen d'independència respecte a les companyies elèctriques convencionals, resultant en un beneficiós estalvi en la factura elèctrica.Avantatges plaques solars Astúries

DEMANA EL TEU PRESSUPOST!

 

Ajuts per a plaques solars a Astúries

Astúries, pot desmuntar falsos mites i facilitar als seus habitants la instal·lació d'energies renovables. Per potenciar la transició energètica cap a energies verdes, Espanya i la Unió Europea atorguen bonificacions i subvencions que ajuden a abaratir la inversió alhora que permet estalviar en el consum de llum per obtenir una major eficiència energètica.

L'obsolet Impost al Sol va quedar derogat el 2018, i des d'aleshores el sector no ha fet més que créixer. Entre les diferents ajudes, destaquem la bonificació en l'Impost sobre Béns Immobles (IBI), la qual molts dels propietaris d'habitatges a Astúries poden sol·licitar. També és interessant tenir en compte les subvencions autonòmiques disponibles.

Detallam la bonificació de l'IBI a Astúries

Els ajuntaments tenen la competència de la bonificació de l'IBI, i cada any actualitzen els percentatges de descompte aplicable, i per quants anys els sol·licitants es poden beneficiar.

Qui pot beneficiar-se d'aquesta ajuda?
Aquesta bonificació la pot sol·licitar totes les persones autoconsumidores que instal·lin plaques solars a casa seva.

Pots consultar tots els municipis beneficiaris d'aquest ajut a la taula següent.


Nom Bonificació Període
Aller Variable 5
Ambas 50% 5
Avilés 50% 3
Balmori 15% Indefinido
Bimenes 40% 5
Cabranes 10% 5
Candás 50% 5
Cangas de Onís 50% 5
Carreño 50% 5
Castrillón 50% 5
Cazanes 40% 5
Colunga 40% 3
Gijón 50% 5
Langreo 50% 3
Llanera 40% 3
Llanes 15% Indefinido
Luarca 50% 5
Nueva 15% Indefinido
Oviedo 50% 5
Pinzales 50% 5
Quintes 40% 5
Salas 50% 5
Siero 30% 3
Sobrescobio 25% 5
Tineo 25% 5
Valdés 50% 5
Vegadeo 40% 10
Villaviciosa 40% 5
Xivares 50% 5

Amb un 50% de bonificació trobem Ambdues, Avilés, Candás, Cangas de Onís, Carreño, Castrillón, Gijón, Langreo, Luarca, Oviedo, Pinzales, Salas, Valdés i Xivares; amb un 40% hi ha Bimenes, Cazanes, Colunga, Llanera, Quintes, Vegadeo i Villaviciosa; amb un 30% tenim a Siero; amb un 25% tenim a Sobrescopi i Tineo; amb un 15% tenim Balmori, Llanes i Nova; i amb un 10% tenim a Cabranes.

En particular...

Ambdues, Avilés, Candás, Carreño, Gijón, Oviedo, Pinzales i Xivares són els que millor beneficiats surten d'aquestes ajudes, amb un 50% de la bonificació (el màxim permesa). Cabranes compta amb una bonificació menor (10%) durant un màxim de 5 anys.

​Qui pot beneficiar-se de les ajudes per a l'autoconsum?

Aquestes ajudes estan destinades a particulars, a més d'autònoms, empreses privades o entitats sense ànim de lucre. Aquestes últimes han de complir els requisits establerts per l'IDAE (Institut per a la Diversificació i l'Estalvi de l'Energia).


Quins municipis es queden sense bonificacions de l'IBI?

En el cas d'Astúries, el Principat es queda amb 75 municipis fora d'aquestes bonificacions:

Subvencions autonòmiques a Astúries per a plaques solars

Des del Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència Europeu hi havia disponibles les subvencions Next Generation. Aquestes ajudes es podien aplicar a instal·lacions fotovoltaiques a Astúries en el sector residencial, administracions públiques i el tercer sector. Actualment, seguim a l'espera de l'obertura de noves convocatòries per aquest 2024. 

Altres beneficis econòmics d'instal·lar panells solars

Sense perdre de vista les ajudes i subvencions esmentades, també hem de tenir en compte altres formes de maximitzar la rendibilitat de la nostra instal·lació de plaques solars, la compensació d'excedents. Es tracta de recompensar l'excés d'energia que genera la teva instal·lació i que no utilitzes, descomptant-te de la factura. Trobaràs més informació aquí.

DEMANA EL TEU PRESSUPOST!

 

Instal·lar plaques solars a Astúries

Com veus, l'autoconsum en molt profitós per al medi ambient i per a la teva butxaca. Hem respost algunes de les preguntes més importants, però no totes. A continuació, trobaràs informació específica sobre la instal·lació de panells solars a Astúries.

Per què realitzar la instal·lació de plaques solars a Astúries?

Astúries disposa de fins a 2.500 hectàrees en les quals són viables instal·lar panells fotovoltaics. L'Estat, coneixent aquestes dades i amb la intenció de facilitar la implementació de noves energies renovables, no ha passat per alt que l'energia fotovoltaica forma part d'aquest canvi. A més, la regió disposa de 1.962 hores de Sol de mitjana anuals.

El clima, oceànic i plujós, es caracteritza pels seus vents i masses d'humitat. Tot i així, la temperatura mitjana se situa entre 13 i 20  oC depenent de si ens trobem al litoral o més a prop de la serralada Cantàbrica.

Què es necessita per realitzar una instal·lació de plaques solars a Astúries?

Per fer el pas a l'autoconsum a Astúries de forma senzilla, és convenient tenir en compte aquests 3 requisits:

  1. Ser propietari d'un habitatge o local on es col·locarà el sistema fotovoltaic.
  2. En aquest immoble haurà d'incidir el Sol, assegurant la viabilitat de la instal·lació.
  3. Voler estalviar mensualment en la factura de la llum, cuidant el medi ambient.
Com instal·lar plaques solars en una casa unifamiliar a Astúries?

Gràcies al nostre equip d'experts, instal·lar panells solars en habitatges unifamiliars a Astúries és molt senzill.

En primer lloc, els nostres tècnics realitzaran un estudi personalitzat de les teves necessitats energètiques, i de les característiques tècniques de la teva llar, avaluant aspectes estructurals com l'orientació de la teulada o la disponibilitat de l'espai per col·locar les plaques solars.

Després de l'avaluació i acceptació del pressupost, dissenyem el sistema fotovoltaic perfecte per a tu. El nostre equip multidisciplinari gestiona totes les etapes del procés, evidenciant-te malgastar temps i recursos en paperot. A SolarProfit ens encarreguem de l'obtenció de permisos d'obra, ajudes, subvencions... de tot el necessari perquè el procés sigui ràpid i fàcil.

Una vegada aprovats tots els documents per l'òrgan competent, ja podem realitzar la instal·lació de les plaques solars, així com la seva posterior connexió a l'inversor per convertir l'energia captada (corrent continu) en energia utilitzable.

DEMANA EL TEU PRESSUPOST!

Com instal·lar plaques solars en una comunitat de veïns a Astúries?

La instal·lació de panells solars en comunitats de veïns a Astúries sol comportar grans avantatges per a tots els propietaris, però alhora també sol necessitar més atenció, ja que hi ha més persones implicades en la presa de decisions i han d'estar d'acord.

El nostre equip realitza una avaluació tècnica detallada, a partir de la qual s'estableix la millor ubicació del sistema fotovoltaic, així com de la distribució de les plaques solars. Durant la planificació del projecte és imprescindible que tots els propietaris estiguin d'acord amb la instal·lació, mitjançant votació.

Una vegada aprovat el projecte per tots els propietaris, els nostres tècnics realitzaran la instal·lació en la teulada o en l'àrea comuna de l'edifici, seguint les normatives i reglaments d'Astúries.

DEMANA EL TEU PRESSUPOST!

Com instal·lar plaques solars en una empresa d'Astúries?

La instal·lació de sistemes fotovoltaics en empreses d'Astúries és una bona decisió. Hi ha grans avantatges per a les companyies que vulguin apostar per les energies sostenibles, però en podem destacar dos de principals: la reducció de costos de l'energia i el compromís pel medi ambient.

El procediment és similar al de particulars. Els nostres instal·ladors estudien les necessitats energètiques de l'empresa i determinen la demanda d'energia necessària, així com la mida del sistema fotovoltaic.

Des de SolarProfit, durant la instal·lació tractem de minimitzar les interrupcions en les operacions comercials, intervenint el més ràpid i eficaç possible.

DEMANA EL TEU PRESSUPOST!

Inclinació i orientació de les plaques solars a Astúries

Per optimitzar l'ús de plaques solars a Astúries, les hem de col·locar amb una inclinació de 30 o 40 graus, orientades al sud. D'aquesta manera maximitzarem la captació d'energia solar durant tot l'any, i evitarem l'acumulació de brutícia a la superfície.

No obstant això, per assegurar el màxim rendiment, és possible que les plaques solars s'hagin de col·locar en un altre angle. Existeixen diferents aspectes tècnics a considerar, com les característiques de la teulada, la situació geogràfica o els hàbits de consum. El nostre equip d'experts realitzarà un diagnòstic personalitzat, proposant l'opció més adequada en cada cas.

Pots llegir més sobre la inclinació i orientació de les plaques fotovoltaiques aquí.

Quin és el manteniment de les plaques solars a Astúries?

El manteniment és plaques solars a Astúries és més senzill que en altres Comunitats Autònomes gràcies a la seva climatologia. Únicament és necessària una neteja periòdica per evitar l'acumulació de brutícia i millorar l'eficiència tot el sistema. És recomanable també revisar les estructures, així com l'estat i correcte funcionament de tots els components.

A SolarProfit podem fer-ho per tu, disposem d'un servei de manteniment regular que garanteix l'òptim funcionament de la instal·lació. Per a un correcte funcionament, recomanem a tots els autoconsumidors estar atents a qualsevol anomalia en el rendiment. El nostre equip de suport tècnic gestionarà la resolució de les incidències que puguin sorgir.

Pots llegir més sobre el manteniment de panells solars aquí.

 

Preu i amortització de plaques solars a la província d'Astúries

Quant costa instal·lar plaques solars a Astúries?

La resposta és: depèn. Les necessitats de cada llar són diferents i les característiques del seu sistema fotovoltaic també, és per això que no podem establir un preu mitjà. Les principals variants que afecten el preu són la mida, la ubicació i els hàbits de consum.

No et quedes amb el dubte, a SolarProfit estudiem el teu cas i t'oferim un pressupost personalitzat, a través d'una avaluació gratuïta. Tingueu en compte, que la inversió inicial s'amortitzarà a mitjà termini, gràcies a l'estalvi en la factura elèctrica efectiu des del primer dia de funcionament.

DEMANA EL TEU PRESSUPOST!

Puc fer servir la compensació d'excedents a Astúries?

Un dels avantatges de l'autoconsum amb plaques solars és la compensació d'excedents. Consisteix a vendre l'excés d'energia generada a la xarxa elèctrica.

Altrament dit, en moments puntals del dia, el teu sistema fotovoltaic genera més electricitat de la que la teva llar consumeix, aquest excés s'aboca a la xarxa i es registra. Posteriorment, es compensa mitjançant una recompensa econòmica o crèdit. Generalment, aquest abonament s'utilitza per reduir la factura elèctrica.

Quant es triga a amortitzar la inversió a Astúries?

La instal·lació de plaques solars pot suposar una inversió econòmica important, per la qual cosa és interessant amortitzar-la en el menor temps possible. No obstant això, l'amortització depèn de diversos punts com les característiques del propi sistema fotovoltaic, el consum d'energia i els estalvis mensuals en la factura elèctrica.

En l'amortització també hem de tenir en compte les bonificacions d'IBI i les ajudes Next Generation aplicables a Astúries.

Amb tota aquesta informació, s'estima que un sistema fotovoltaic pot amortitzar-se entre 5 i 10 anys. Finalitzada l'amortització, com a autoconsumidor podràs gaudir d'energia neta i gratuïta durant la vida útil del sistema, arribant a superar els 40 anys.

 

SolarProfit, la teva empresa d'instal·lació de plaques solars

Fer el pas a l’autoconsum? En resum, instal·lar plaques solars a Astúries és una bona decisió. Amb més de 17 anys d'experiència, a SolarProfit estem especialitzats en l'autoconsum d'energia solar en llars i empreses. Si encara t'ha quedat algun dubte, posa't en contacte amb nosaltres i estudiarem el teu cas en particular.

 

DEMANA EL TEU PRESSUPOST!


PUBLICACIONS RELACIONADES: 

A les plaques solars els agraden els núvols. Al nord d'Espanya també et pots beneficiar de l'autoconsum.

5 motius per passar-se a l'autoconsum.

Guia per contractar una instal·lació d'autoconsum.

TORNAR
900253545
Sol·licitar estudi
Sol·licitar estudi

Las cookies necesarias son absolutamente esenciales para que la página web funcione correctamente. Esta categoría solo incluye las cookies que garantizan funcionalidades básicas y características de seguridad de la página web. Estas cookies no almacenan ningún tipo de información personal.

Cookies no necesarias
Les cookies que pueden no ser particularmente necesarias para el funcionamiento de la página web y que se utilizan específicamente para recabar datos personales de los usuarios a través de análisis, anuncios y otros contenidos integrados, se denominan cookies no necesarias. Es obligatorio obtener su consentimiento antes ejecutar estas cookies en la página web. Estas son:





GUARDAR

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar estudios estadísticos y analizar la navegación en nuestra página web. Pulse “Aceptar” si acepta el uso de todas las cookies o “Configurar” para rechazar y/o configurar la utilización de cookies. Para obtener más información, pulse aquí.